Home > #Hoofdnieuws > WRC Chili: superieure Tänak wint eerste rally van Chili

WRC Chili: superieure Tänak wint eerste rally van Chili

Ott Tänak (Toyota) mag zich de allereerste winnaar van de rally van Chili noemen. De Est was over het hele weekend met voorsprong de beste rijder en won als kers op de taart ook de Power Stage. Na Zweden is dit zijn tweede zege van het seizoen. Wereldkampioen Sébastien Ogier (Citroën) werd tweede. Hij neemt nu ook opnieuw de leiding in de WK-stand over van onze landgenoot Thierry Neuville, die gisteren moest opgeven na een zware crash. Sébastien Loeb (Hyundai) mag als derde mee op het podium.

Foto: @Toyota Gazoo Racing

Tänak toonde zich vanaf de eerste dag de te kloppen man in de bossen van Chili. Hij bouwde al snel een ruime voorsprong op en controleerde vervolgens autoritair de wedstrijd. Het verraderlijke, maar prachtige parcours is zeker een aanwinst op de kalender. Niet iedereen zal echter met even goede herinneringen terugkeren uit Zuid-Amerika, niet in het minst  Thierry Neuville. Een te optimistische pace note maakte een abrupt einde aan zijn wedstrijd. Zijn rechtstreekse concurrenten profiteren bovendien maximaal van zijn afwezigheid waardoor Neuville terug naar drie zakt in de tussenstand, al blijft alles dicht bij elkaar. Een lichtpuntje voor de Belg is dat hij nu een betere startpositie heeft voor de volgende rally in Portugal.

Terug in Chili zagen we vooral een mooi duel tussen de land- en naamgenoten Sébastien Ogier en Sébastien Loeb. Na het uitvallen van Neuville legde die laatste de wereldkampioen het vuur aan de schenen, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen. Ogier greep de tweede plaats met een marge van zeven seconden. Achter hen nestelden de twee Ford-rijders Elfyn Evans (vierde) en Teemu Suninen (vijfde) zich mee in de top vijf.

De WK stand:

  1. Ogier 122 punten
  2. Tänak 112 punten
  3. Neuville 110 punten
  4. Kris Meeke 59 punten
  5. Elfyn Evans

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini
WRC 2023: Bertelli met Toyota in Zweden