Home > #Hoofdnieuws > WRC: vooruitblikken op Rally Argentinië

WRC: vooruitblikken op Rally Argentinië

Het WRC trekt dit weekend opnieuw naar Zuid-Amerika. Argentinië mag de vijfde manche van het WK ontvangen en dat wil zeggen dat de piloten zich mogen opmaken voor de tweede grindrace van het jaar. Thierry Neuville (Hyundai) trekt als leider in het kampioenschap de plas over voor in totaal 18 proeven, goed voor 350 wedstrijdkilometers.

Momenteel is het razendspannend in het kampioenschap. Onze landgenoot heeft met 82 punten een minieme voorsprong op Sébastien Ogier (Citroën, 80 punten) en Ott Tänak (Toyota, 77 punten). Zij zullen opnieuw onder elkaar voor de titel strijden. Met Elfyn Evans (Ford, 43 punten) zijn alle merken terug te vinden in de top vier. Zondag kunnen we echter al een heel ander zicht hebben op het klassement. Met het oog op de titel kan geen van de favorieten zich een fout permitteren. Vorig jaar ging Tänak met de overwinning lopen. Neuville, die de editie van 2017 won, werd tweede.

Vooruitblik van de favorieten

Thierry Neuville: “Argentinië is een fantastisch evenement met enkele lastige proeven en een geweldige sfeer. Dit is een van de grootste uitdagingen van het seizoen, dus moeten we dit toch voorzichtig aanpakken. We moeten zorg dragen voor de wagen en op het juiste moment in de aanval gaan. Het is dus zaak om een goed evenwicht te vinden. We hopen een vervolg te kunnen breien aan ons succes in Corsica, maar het zal een lastige opdracht zijn gezien we als eerste van start gaan.”

Ott Tänak: “Ik kijk uit naar deze rally. Vorig jaar wonnen we er onze eerste wedstrijd voor Toyota en dit jaar hopen we hetzelfde te kunnen doen. De snelle wegen en deze ondergrond moeten onze wagen wel liggen. Op sommige plaatsen liggen de proeven er erg zwaar bij dus moeten we hier en daar wat extra reserve inbouwen.”

Sébastien Ogier: “Hoewel ik hier nog nooit kon winnen, vind ik Argentinië een leuke rally. We komen zoals altijd met hoge ambities naar Zuid-Amerika. Ik ben zelfs wat extra gemotiveerd om deze wedstrijd voor de eerste keer te winnen. Omdat ik nu als tweede van start ga heb ik ook een betere uitgangspositie dan de vorige jaren. De routes variëren sterk, maar het is hier overal erg verraderlijk en lastig, een heuse uitdaging.”

Parcours

Zoals Neuville aanhaalde staat Argentinië garant voor een van de meest uitdagende parcours op de kalender. Ruige bergen, pampavlaktes en schilderachtige meren domineren het landschap in de Sierras van Cordobas. De Super special in Villa Carlos Paz trapt de actie donderdagavond op gang. Daarna trekt de karavaan de zandige wegen van de Calamuchitavallei in. Zaterdag staat de Punillavallei centraal. De maanlandschappen van de Traslasierra sluiten zondag de Rally van Argentinië af, met als hoogtepunt de Power Stage van El Cóndor. Daar komen de rijders op punten van meer dan 2100 meter boven zeeniveau. De combinatie van zachte en ruige ondergrond zal een grote opgave zijn voor de deelnemers. Daarbovenop komen de vele rivierovergangen waar het gevaar altijd om de hoek loert.

Het volledige tijdsschema kan u hier terugvinden.

Zoals altijd kan u bij ons terecht voor verslag van het WRC!

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini
WRC 2023: Bertelli met Toyota in Zweden