Home > Circuit > FFSA GT: perfect weekend voor Stéphane Lémeret

FFSA GT: perfect weekend voor Stéphane Lémeret

Pierre-Alexandre Jean en Stéphane Lémeret (Alpine A110 GT4 / CMR) hebben ook de tweede wedstrijd van het FFSA GT in Nogaro gewonnen. Op Paasmaandag was het opnieuw een hevige strijd met de polezitters Grégory Guilvert / Fabien Michal (Audi R8 LMS GT4 / Saintéloc Racing). Lémeret bracht deze keer de Alpine als eerste over de meet. Een meer dan geslaagde comeback dus voor onze landgenoot in het Franse kampioenschap.

In de eerste bocht van de wedstrijd ging Pierre-Alexandre Jean Grégory Guilvert voorbij. Achter hen legde Simon Gachet (Audi R8 LMS GT4 / Saintéloc Racing) beslag op de derde plaats. De twee tenoren namen al snel afstand van de rest. Het werd een intens duel waar geen van beide een duimbreed prijsgaf. Beide teams wisselden zelfs in dezelfde ronde van piloot. Lémeret was nadien aan zet en bouwde voort op het werk van zijn Franse collega. Fabien Michal drong nog aan, maar uiteindelijk was er niets te beginnen tegen de Belg.

Lémeret heeft zijn comeback dus niet gemist. Dankzij deze tweede overwinning  heeft hij nu samen met Jean een voorsprong van veertien punten op dichtste achtervolgers Michal en Guilvert. “Dit was een perfect weekend voor ons”, aldus een tevreden Lémeret. “Ik wil net als gisteren Pierre-Alexandre feliciteren met zijn uitstekende prestatie. Zijn start zette de toon voor deze overwinning. De maturiteit en betrokkenheid die hij hier voorlegt is ongelofelijk. Ik kijk al uit om opnieuw samen met hem te racen in Pau.”

 

You may also like
Speedweek Spa: zondag door de lens van Joachim Cieters
Speedweek Spa: het tweede deel op zaterdag door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
In een notendop: DTM Trophy, ADAC GT, FFSA GT4, Alpine Europa Cup