Home > Circuit > In een notendop: BRDC F3, F3 Japan en Super Formula

In een notendop: BRDC F3, F3 Japan en Super Formula

BRDC F3 – In de afsluitende race van het openingsweekend van de Britse F3 maakte Johnathan (dit is geen schrijffout!) Hoggard gebruik van een schermutseling tussen de beide leiders, Clement Novalak  en Ayrton Simmons kwamen naast de baan terecht,  om zijn debuutzege te pakken. Zo kenden men in de Britse F3 drie winnaars in evenveel races. Onze landgenoot Ulysse De Pauw sloot zijn debuutweekend in de BRDC F3 af met een zesde plaats. Na dit eerste weekend van het 2019 seizoen leidt Clement Novalak (Carlin) met 81 punten voor Johnathan Hoggard (Fortec) met 70 punten. Ulysse De Pauw (Douglas Motorsport) staat op de vierde plaats met 50 punten.

Super Formula – In het Japanse Super Formula eenzitterkampioenschap liet de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy (Tom’s Dallara-Toyota) zich opmerken door met een vroege pitstop en dankzij drie safety cars van een 12de plaats naar de zege te rijden. Hij hield uiteindelijk 1,7 seconden voorsprong op Naoki Yamamoto (Dandelion Dallara-Honda). Kenta Yamashita (Kondo Dallara-Toyota) werd derde. Van de Europeanen zagen we Lucas Auer op de 7de plaats en Red Bull Junior Daniel Ticktum op de 8ste plaats.

F3 Japan – Ook het All-Japan F3 kampioenschap kende dit weekend zijn openingswedstrijden. De Zwitser Sacha Fenestraz (B-Max Dallara-Spiess) won er race 1 terwijl het tweede treffen ging naar de Japanners Ritomo Miyata (Tom’s Dallara-Toyota). In het kampioenschap leidt Miyata met 21 punten voor Ahmed (12) en Fenestraz (10)

(foto: brdc f3)

F3 BRDC: Frederick kampioen, De Pauw derde in kampioenschap
In een notendop corona: Super Formula, F1 en meer
Super Formula: Ryo Hirakawa snelste op eerste testdag
Super Formula: manche in Suzuka uitgesteld wegens coronavirus