Home > #Hoofdnieuws > Jeff Westphal en Glickenhaus op pole in 24 Uur Ring!

Jeff Westphal en Glickenhaus op pole in 24 Uur Ring!

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Goed, Jeff Westphal en Glickenhaus, wie dat op zijn briefje voor de bookmakers heeft gezet voor de uitslag van de top-30 kwalificatie van de 24 Uur van de Ring, die mag dus wat geld gaan afhalen. De steenrijke Amerikaan James Glickenhaus ziet dus morgen één van zijn bolides, de SCG003C vooraan vertrekken in de 45ste editie van de uithoudingsrace op de Nürburgring. Geen Audi, geen BMW, geen Bentley, geen Mercedes of geen Porsche, neen een merk dat goed 5 jaar geleden het levenslicht zag en vooral als een excentriek project kan omschreven worden, mag bij de start dus het veld van 200 wagens aanvoeren.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”3883,3881,3879,3882,3878,3880″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”6000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Het leek er lang op dat Connor De Phillippi enigszins verrassend de pole zou pakken, in de Land Motorsport Audi R8 LMS, maar in de laatste seconden was het dus de 31-jarige Amerikaan Westphal die de uitslag van de top-30 kwalificatie op de Groene Hel echt op zijn kop zette. In een tijd van 8.15.427 was de voormalige eenzitterrijder sneller dan de Audi van De Phillippi en een identieke bolide van het Belgische WRT, met Robin Frijns achter het stuur. Audi heeft trouwens zijn zaakjes voor elkaar, want ook op de plaatsen 5,6 en 9 vinden we een Audi R8 LMS, waaronder op de vijfde plek het exemplaar van Fred Vervisch, de beste Belg in de uitslag. Tussen de horde Audi vinden we de enige Ferrari in de top-30, de auto van onder meer Krumbach en Keilwitz.

Op Vervisch na, zien we de Belgen vooral in de tweede helft van de uitslag, met Martin (BMW) op plek 24, een plaats beter dan Laurens Vanthoor (Porsche), terwijl Maxime Soulet (Bentley) en Nico Verdonck (Bentley) respectievelijk als 26ste en 28ste zullen starten.

De race start morgen om 15u30.

Foto’s © http://www.24h-media.de

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]