Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24u Moto: sterke derde startplaats voor Simeon!

Le Mans 24u Moto: sterke derde startplaats voor Simeon!

Eerst waren er de Fransen van Team SRC Kawasaki France in de vrije trainingen, dan waren er de Britten van Honda Endurance Racing op de voorlopige pole, maar uiteindelijk was het een Duitse motor die de pole opeiste: het fabrieksteam van BMW. Xavier Siméon start mooi als derde!

Na een hectische kwalificatie pakte Team ERC-BMW Motorrad Endurance de pole voor de YART Yamaha en voor VRD Igol Pierret Expériences. Team ERC-BMW Motorrad Endurance beheersten de sessie en Kenny Foray, Julien Da Costa en Mathieu Gines stelden hun rondetijden scherper om uiteindelijk de besttijd te zetten.

YART Yamaha met Broc Parkes, Marvin Fritz en Niccolò Canepa verbeterden ook maar dienden genoegen te nemen met de tweede stek, voor het verrassende VRD Igol Pierret Expériences, als Viltaïs team overgekomen van de Superstock, pakte de derde startplaats met de Yamaha van Florian Alt, Florian Marino en Xavier Simeon.

Ook BMW in Superstock

BMW pakte ook de pole in de Superstock categorie met GERT56 by GS Yuasa. Zij staan op een 10de startplaats algemeen met Julian Puffe, Pepijn Bijsterbosch en Lucy Glöckner. Verder op de grid staan hun tegenstanders met in volgorde Team 33 Coyote Louit Moto, Motors Events, SC Project Paton Reparto Corse en het Junior Team Le Mans Sud Suzuki.

(foto: fimewc.com)

You may also like
FIM EWC: SRC Kawasaki France wereldkampioen Endurance
MotoE: “Je moet snel in het ritme zitten” (Xavier Siméon)
FIM EWC: Siméon met podium in Oschersleben
FIM EWC: SRC Kawasaki France op pole, sterke Siméon.