Home > Moto > MotoGP > MotoE: “Je moet snel in het ritme zitten” (Xavier Siméon)

MotoE: “Je moet snel in het ritme zitten” (Xavier Siméon)

Het MotoE kampioenschap is nu goed en wel van start en voor Avintia Esponsorama haalde Xavier Siméon een zevende plaats in zijn eerste “elektrische” race.

Een klein foutje kostte aan Xavier Simeon twee plaatsen en de aansluiting met de kopgroep. Toch blikt Siméon tevreden terug op de race.
Het is een leuke categorie want de aanpak is helemaal verschillend van wat we gewoon zijn. We hebben zeer weinig tijd om een afstelling in elkaar te steken en om daarmee snel te gaan. Je moet alles zeer snel begrijpen en dat betekent dat je een geheel open benadering moet hebben want je moet heel snel in het ritme zitten. We moeten nog iets verbeteren om vooraan mee te spelen maar ik heb er vertrouwen in dat we dat voor elkaar krijgen. Het was een plezierige race, al is het spijtig dat ik geen podium of een top 5 haalde. Het zijn maar vijf rondes en daarin mag je geen enkele fout maken. En dat is nu net wat er gebeurde in bocht 1, en ik verloor drie posities. Dat hielp me niet vooruit maar de waarheid is dat we een goede race reden en ik hoop op dat elan te kunnen doorgaan in de volgende wedstrijd.”

(foto: Avintia/esponsorama)

You may also like
In een notendop: Moto E, Le Mans, F1,…
MotoE: Xavier Siméon vervoegt het LCR E-Team in 2020
Le Mans 24u Moto: sterke derde startplaats voor Simeon!
In de kijker: Xavier Siméon