Home > Moto > Internationaal > FIM EWC: SRC Kawasaki France wereldkampioen Endurance

FIM EWC: SRC Kawasaki France wereldkampioen Endurance

Het Kawasaki Racing Team kwam als winnaar uit de Suzuka 8 Hours, de afsluitende manche van het FIM Endurance Wereldkampioenschap voor motoren. Ook op het podium: het Yamaha fabrieksteam en het Red Bull Honda team. De wereldtitel ging voor het eerst naar Team SRC Kawasaki France.

Het werd een vijf uur durend duel tussen de drie fabrieksteams op de omloop van Suzuka, tot de Kawasaki een zestal seconden voorsprong nam in het zesde uur. In de laatste vijf minuten van de race werd de wedstrijd onderbroken wegens een ontplofte motor en gingen ook de leiders, Kawasaki Racing Team, van de baan, net op het moment dat de rode vlag werd getoond. Hoewel Jonathan Rea niet over de finish kwam was het toch het Kawasaki Racing Team dat de winst pakte (bij rode vlag telt de klassering van de voorgaande ronde). Jonathan Rea, Leon Haslam and Toprak Razgatlioglu brachten zo de eerste zege op Suzuka naar Kawasaki sinds 1993. Het Yamaha fabrieksteam met Katsuyuki Nakasuga, Alex Lowes en Michael van der Mark werd tweede voor de Red Bull Honda van Takumi Takahashi, Stefan Bradl en Ryuichi Kiyonari.

Het team F.C.C. TSR Honda France (Josh Hook, Freddy Foray, Mike Di Meglio) verdedigde met hand en tand zijn vierde plaats tegen de Yoshimura Motul Racing Suzuki in de jacht op hun tweede titel. Maar het mocht niet baten. Het Suzuki Endurance Racing Team leken op een negende plaats zeker van hun zestiende wereldtitel toen een kapotte motor een einde maakte aan de titelhoop van Vincent Philippe, Etienne Masson en Gregg Black. Dat betekende dat de punten van de elfde plaats voldoende waren voor Team SRC Kawasaki France’s om met Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon en David Checa hun eerste FIM Endurance wereldkampioenschap te winnen.

De VRD Igol Pierret Experiences Yamaha #333 met aan boord onze landgenoot Xavier Siméon eindigde op de 46ste positie, 32 ronden achter de leiders.

Deze 42ste editie van de Suzuka 8 Hours zag 109.000 bezoekers, ondanks een taifun stormwaarschuwing op zaterdag.

(foto: fimewc.com)

You may also like
FIM EWC: Siméon met podium in Oschersleben
FIM EWC: SRC Kawasaki France op pole, sterke Siméon.
Moto: WK Endurance keert terug op Spa-Francorchamps
Moto: 8u Slovakiaring voor YART Yamaha