Home > Rallycross > DIVERS > NK RX: Belevskiy, Bex en Snoeck winnen in Valkenswaard

NK RX: Belevskiy, Bex en Snoeck winnen in Valkenswaard

Vandaag werd op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard de openingswedstrijd van het Nederlandse kampioenschap rallycross verreden. De wedstrijd telde, net als de voorbij jaren, ook mee voor de BelNed-cup. Die cup is een rangschikking opgemaakt uit de resultaten die de rijders behalen op het Belgische Duivelsbergcircuit (Maasmechelen) of op het Eurocircuit.

Zoals steeds kwamen een flink aantal Belgen aan de start daar in Valkenswaard, en dat lijkt net mede te danken aan die BelNed-cup.

In de klasse Super1600 mochten de Nederlanders en Belgen hun krachten meten met de Zwitser Yuri Belevskiy die zijn Audi A1 van het Duitse Volland Racing aan de tand kwam voelen, dat met het oog op het Europese kampioenschap dat over twee weken plaats vindt in Barcelona. De eerste heat moest Belevskiy onder meer Pascal Roumans (Ford Fiesta) nog voor zich dulden , maar daarna liet de Zwitser alle snelste tijden achter zijn naam zetten en kon hij ook de finale winnen. Na hem werd onze landgenoot Yves Teelen als tweede afgevlagd met zijn Peugeot 208 en Dennis Remans werd derde.

In de klasse Supernationals min 2000cc was het de Nederlander Ron Snoeck die mocht zegevieren met zijn Volvo C30 waarbij hij rondenlang gevolgd werd door de jonge Belg Filip Wojtowicz, eveneens met een Volvo C30 onderweg. Bart Coninx maakte met zijn Seat Ibiza het podium compleet.

De zwaarste klasse Supernationals, die boven de 2 liter, werd een prooi voor Kristof Bex met zijn Volvo S40. Bex liet Steven Maris (Volvo S40) en Stefan Vaesen (BMW) achter zich.

Onze landgenoot Steve Volders kwam net als begin maart op het Duivelsbergcircuit zijn RX2-campagne die in Barcelona start voorbereiden.

In de overige klassen waren de winnaars Kimi Vermeulen (Ford RST’s), Bart Lippens (FRC Sprintcars) en Matthias Boon (FRC Sprinters en Superklasse).

(foto’s J Dingenen)

You may also like
BK RX: Opener in Valkenswaard
In een notendop: rallycross in Frankrijk en Nederland
Rallycross: Clubwedstrijden op het Eurocircuit
Eurocircuit: eerste vrije training van 2020 een succes