Home > Moto > MotoGP > MotoGP Austin: met gewijzigd kwalificatieprogramma

MotoGP Austin: met gewijzigd kwalificatieprogramma

De regen was op de afspraak in Austin en omdat er stromend water werd vastgesteld op bepaalde secties van de baan, samen met bliksem boven het circuit, werd het programma gewijzigd voor alle klasses.

De derde sessie werd voor iedereen geannuleerd maar de kwalificaties gingen door als gepland. Dat was roet in het eten voor sommige toppers die zich zo vanuit Q1 moesten vooruit vechten. Dat lukte niet aan Dovizioso, die met de Ducati strandde op een 13de plaats en we zagen weer een rommelige sessie voor Lorenzo, die de Honda wel naar Q1 stuurde maar door een kettingbreuk alle hoop zag vervlieden. Mar Marquez en de  magische Honda nummer 93 waren opnieuw oppermachtig. De onavolgbare Spanjaard stuiterde over de hobbels, hield zijn bij momenten bollende machine in de lijn en ging van bij aanvang…2 seconden sneller dan de rest van het veld!

MotoGP – Marquez voor een snelle Rossi met de Yamaha en Cal Crutchlow met de klanten Honda vormen de eerste rij voor de Grand Prix van vanavond

Moto2 – Marcel Schrötter (Dynavolt Intact) werd de verdiende poleman in de lagere klasse voor Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) en Sam Lowes (Federal Oil Gresini), allen op Kalex.

Moto3 – In de kleinste klasse was de pole voor Niccolò Antonelli (SIC58 Squadra Corse Honda). Ook op de eerste rij starten Raul Fernandez (Sama Qatar Angel Nieto Team KTM) en  Gabriel Rodrogo (Kömmerling Gresini Moto3 Honda).

(foto: motogp.com)

 

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…