Home > Circuit > F1: Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi bij Alfa Romeo

F1: Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi bij Alfa Romeo

Het Alfa Romeo-gamma – Giulietta Veloce, Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio – vervoegde de piloten voor een dag op het testcircuit van Balocco bij wijze van vooruitblik op wat een boeiend raceseizoen belooft te worden.

Op het befaamde testcircuit van Balocco, het iconische testcomplex van de FCA-groep, werden de piloten van het Formule 1-team ‘Alfa Romeo Racing’ een dag lang ondergedompeld in het merkethos van Alfa Romeo. Hier, op de befaamde Autodelta-site, werden de allereerste Alfa Romeo-modellen geassembleerd. Sindsdien behaalde de sportieve legende een hele reeks zeges en top 3-plaatsen in tal van internationale kampioenschappen, waaronder ook de Formule 1. Zo won het merk de allereerste editie van het Grand Prix-kampioenschap in 1950, met Nino Farina aan het stuur van een Alfa Romeo 158.

Vandaag wordt dat glorieuze erfgoed toevertrouwd aan het nieuwe ‘Alfa Romeo Racing Team’ en de piloten die werden geselecteerd om in 2019 de kleuren van het merk te verdedigen: de rasechte Italiaanse piloot Antonio Giovinazzi en de wereldkampioen van 2007, Kimi Räikkönen. Tijdens de testritten op Balocco kregen Antonio en Kimi een speciale ‘Welkomstkit’ waarmee ze zich onmiddellijk thuis voelden: de locatie voor deze dag was het befaamde ‘Alfa Romeo Track’, een 5,6 kilometer lang circuit dat alle sensaties van een echte Formule 1-wedstrijd biedt. Kortom, de ideale context om de eigenschappen van het Alfa Romeo-gamma te showen.

De schijnwerpers werden gericht op de nieuwe Giulietta, de Giulia Quadrifoglio en de Stelvio Quadrifoglio, die samen met de piloten de sterren waren van sensationele rijactiviteiten en videoproducties op het circuit. De Quadrifoglio-modellen, getooid met het legendarische logo dat Alfa Romeo in 1923 in gebruik nam, zijn een waar concentraat van de allerbeste techniek- en prestatie-eigenschappen. Onder hun motorkap ligt de exclusieve, aluminium 2.9 V6 Bi-Turbo-benzinemotor. Die motor werd ontwikkeld met input van Ferrari-technologieën en -knowhow, en is goed voor een maximumvermogen van 510 pk en een maximumkoppel van 600 Nm.

Net als de auto’s die het paradigma van het merk hebben bepaald, werd ook de nieuwe compacte Alfa Romeo aan de tand gevoeld. De Giulietta is geëvolueerd maar houdt zijn onmiskenbare stijl en uitgesproken sportieve karakter grotendeels intact. Met zijn intrinsieke vermogen om klanten te verleiden die houden van Italiaanse stijl en technische uitmuntendheid ten dienste van een hoogstaand rijplezier en maximale veiligheid, liet hij tijdens deze bijzondere dag een sterke indruk na op het Balocco-circuit. Vooral de Veloce-versie getuigt van het sportieve karakter van de auto en vervolledigt het gamma. Dankzij een rijke standaarduitrusting met specifieke elementen en technische race-voorzieningen heeft deze versie niet enkel een zeer gedurfde look, maar ook een compromisloze uitstraling op de weg.

(persbericht)

You may also like
Alfa Romeo viert de 60ste verjaardag van ‘Autodelta’ op het circuit tijdens de première van het wereldkampioenschap F1 2023
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll