Home > Circuit > In een notendop: F3R – FRenault – European Masters

In een notendop: F3R – FRenault – European Masters

Formula Renault Eurocup – Renault maakte de namen bekend van de teams die zullen deelnemen aan hun komende ‘Eurocup’. De Formula Renault gaat in 2019 het pad op van de Formule 3 Regional met de Tatuus F3 en de eigen Renault motor. Verdwenen is het toonaangevende Kaufmann racing team maar het nieuwe kampioenschap ziet met GRS (Global Racing Service), een team uit de Spaanse en Italiaanse F4, een nieuwe aanwinst. In de serie zien we ook Ugo De Wilde met JD Motorsport, Amaury Cordeel bij MP Motorsport en het Belgische M2 Competition. De lijst van teams omvat nog Arden Motorsport, AVF (Adrian Valles), BaiTech Racing, FA Racing by Drivex (het team van Fernando Alonso), R-Ace en Tech1 Racing.

European Masters – De serie die de bolides van het voormalige EK F3 gebruikt (de naam Formule 3 is nu eigendom van de FIA) maakten hun deelnemende teams bekend met Motopark, Van Amersfoort, Mucke, Fortec en Double R. Nieuwkomer is het Italiaanse PAVE Motorsport.

Formula Regional European – Het Finse KIC Motorsport schreef zich in voor het officiĆ«le FIA Europese Regionale kampioenschap met Konsta Lappalainen en Isac Blomqvist. Zij vervoegen DR Formula, Technorace, Mas du Clos en Prema.

(foto: fiaf3.com)

You may also like
F3 Spa: door de lens van Jens Mommens
Renault Eurocup: Martins flink op weg naar titel
Renault Eurocup: Ugo De Wilde wil dynamiek van Francorchamps behouden in voorprogramma F1
E-circuit: Formula Renault Eurocup lanceert esports series