Home > #Hoofdnieuws > WRC: Tänäk is de meest constante

WRC: Tänäk is de meest constante

De eerste lus van de eerste volledige rallydag zit er op. De Est Ott Tänäk was met zijn Toyota Yaris WRC de meest constante rijder. Neuville betaalt de prijs voor het schoonmaken van de baan met zijn Hyundai.

Tänäk maakte zijn bedoelingen dadelijk kenbaar op de ochtendlijke korte proef van Gandesa, 7 kilometer lang. Hij pakte 4.1 seconde op Ogier, leider sinds de showproef gisteren, en 4.5 seconden op Neuville.
De WK toppers, die het eerst op de baan gaan, hadden het moeilijk om op de gravelproeven zich de besttijden aan te meten, getuige de scratches van Latvala en de Yazoo Toyota op de 26 kilometer lange Pesells en Mikkelsen met de Hyundai op het 38 kilometer lange gemengde asfalt en gravel parcours naar Vilalba. Maar Tänäk klampte aan op de tweede positie in die proeven en de verschillen bleven miniem. Op Ogier en Neuville won de Est wel tijd!

Zo eerst de baan op, het is echt moeilijk“, vertelde Neuville. “Er moest zoveel rommel van de baan worden gereden, ik probeer de hele breedte van de weg te gebruiken. Het is frustrerend, maar het is nu eenmaal zo.” Onze landgenoot tikte ook nog eens de boord van de weg aan en leverde veel tijd in als “opener” van de proeven. Deze ochtend levert hij 37 seconden in op de ondertussen leidende Tänäk en hij vertoeft daarbij op de achtste plaats. Ook Ogier leverde 24 seconden in en staat voorlopig zesde.

Aan de leiding Tänäk dus, met elf seconden voor op Evans en negentien op Sordo. En de miserie zit er voor Neuville en Ogier nog niet op want deze namiddag wordt deze zelfde lus nogmaals gereden.

(foto: wrc.com)

 

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2