Home > #Hoofdnieuws > IGTC: Sterke bezetting voor Audi in Laguna Seca

IGTC: Sterke bezetting voor Audi in Laguna Seca

Audi trekt op 28 oktober met een topbezetting richting de Verenigde Staten voor de afsluiter van de Intercontinental GT Challenge. WRT en Land Motorspot zorgen in totaal voor drie Audi R8 LMS.

Robin Frijns, Dries Vanthoor en Markus Winkelhock besturen een eerste wagen van het Belgische WRT, terwijl Stuart Leonard, Sheldon van der Linde en Alex Riberas op een tweede R8 aan de slag gaan. Christopher Haase, Kelvin van der Linde en Christopher Mies besturen het exemplaar van Land Motorsport.

Audi en Mercedes vechten onderling uit wie de titel op zak mag steken in IGTC, met voorlopig een licht voordeel voor Mercedes. In het constructeurskampioenschap bedraagt de voorsprong van Mercedes negen punten, terwijl Haase en Winkelhock op achttien punten volgen van de leiders in het kampioenschap, Mercedes-rijders Tristian Vautier en Raffaele Marciello. Nog een Mercedes-rijder, Maro Engel, heeft dan weer slechts drie punten meer dan de Audi-rijders.

Onze landgenoten Dries Vanthoor en Fred Vervisch en de Nederlander Robin Frijns volgen op drie punten van hun teamgenoten Haase en Winkelhock.

De race in Laguna Seca duurt acht uur en volgt op de 12 Uur van Bathurst, de Total 24 Hours of Spa en recent nog de Suzuka 10 Hours.

Foto © Vincent Huybrechts

You may also like
IGTC Kyalami: WRT pakt de dubbel
IGTC Kyalami: Mercedes op pole, WRT op twee en drie
In een notendop: DTM en IGTC
IGTC Kyalami: Vanthoor topt eerste vrije sessie