Home > Circuit > In een notendop: Mazda MX5-Cup en Lamera Cup

In een notendop: Mazda MX5-Cup en Lamera Cup

Mazda MX5-Cup: Tomas De Backer blijft met veel enthousiasme actief in de Mazda MX5-Cup in Nederland en onze jonge landgenoot reed afgelopen weekend in Zandvoort, de zevende meeting al van de serie met de leuke Japanse auto. “Tijdens de kwalificatie liep de auto niet goed en we hadden totaal geen topsnelheid. Het resultaat was een 11de startplaats voor de eerste race. Gelukkig liep de auto wel goed in de race en werden we vierde. De tweede race mocht ik dus als vierde aanvatten en na een hele race vechten voor de zege, werd ik derde, na een tikje. In de laatste race werd ik weer vierde. We staan nu aan de leiding van het kampioenschap!”

Lamera Cup: Dit weekend was Genius Water Racing actief in de Lamera Cup met een 8-uursrace in Val de Vienne! De Lamera nummer 50 met Yves Pevenage, Peter Houben en Fast Kukki werd vierde, op een goede minuut van het podium. De ’55’, de andere wagen van het team met Geert Decnijf, Jelle Geerits en Tim Nagels werd 7de. De volgende races zijn in Dijon en Portimao.