Home > #Hoofdnieuws > Blancpain Sprint: Dries Vanthoor op karakter

Blancpain Sprint: Dries Vanthoor op karakter

In de autosport win je niet altijd en soms toont een ereplaats meer dan een zege welke vechtlust je aan de dag legt. In Hongarije, op een omloop waar je moeilijk kan inhalen, scoorden Dries Vanthoor en Will Stevens kostbare punten na knappe inhaalraces, waardoor het duo in alle drie de Blancpain kampioenschappen voor de titels blijft meevechten.

Er wacht Dries Vanthoor nu een zeer intens najaar, waarin ADAC GT Masters, Blancpain Sprint, Blancpain Endurance en de Intercontinental GT Challenge de rode draad vormen, maar ook andere wedstrijden zijn niet uitgesloten. Hoe dan ook Dries Vanthoor blijft met de Belgian Audi Club, WRT Team Audi en Audi Sport mee voor het spektakel zorgen in de internationale GT-racerij.
Afgelopen weekend werd niet het makkelijkste uit de carrière van de jonge Limburger, maar met een 5 de en 7 de plaats in de beide sprintraces op de Hongaarse F1-omloop, redde Dries Vanthoor meer dan de meubelen. De Limburger blijft kans maken op het eindpodium in de kampioenschappen van SRO en staat dus scherp voor de finales van de Sprint op de Nürburgring op 15 en 16 september en van de uithouding in Barcelona, twee weken later.

Dries Vanthoor: “Uiteraard hoopte ik voor dit weekend om meer te scoren dan de 5de en 7de plaats, maar met een startpositie in het midden of op zondag zelfs achteraan het startveld kan je op een omloop als de Hungaroring amper meer verwachten. We hebben met het team werkelijk alles gegeven en het resultaat is dat we overal nog meespelen voor de knikkers, al zal het niet makkelijk worden, dat weet ik ook. Echter een topsporter is iemand die zich niet bij de zaken neerlegt alvorens alles definitief afgelopen is. Dat is ook de spirit van de Belgian Audi Club, WRT en Audi Sport!

Stand van zaken

In de Blancpain GT zijn er nog meer goed 60 punten te verdienen en Dries Vanthoor is voorlopig vierde, op een dertigtal punten van de leider in het kampioenschap. Er staan nog drie races op het programma, twee sprints op de Nürburgring en één uithoudingsrace, in Barcelona. In de Blancpain Sprint Cup is de situatie misschien het meest complex, maar gezien de intense races en de vele wedstrijdfeiten, is er ook daar nog niets gespeeld. De Nürburgring ligt de jonge Limburger en na de unfaire afloop van het kampioenschap vorig jaar, heeft Vanthoor er nog een behoorlijke rekening openstaan. In het uithoudingskampioenschap tot slot, is de situatie het meest intens, met nog 15 (!) wagens die in aanmerking voor de titel komen.

ADAC GT en meer

In de ADAC GT Masters heeft Dries Vanthoor een leerjaar achter de rug, maar in de twee resterende wedstrijden zal hij zeker tonen uit het goede hout gesneden te zijn. Rest dan nog eind oktober de finale van de Intercontinental GT Challenge op de omloop van Laguna Seca en ook daar zal Dries Vanthoor tot het einde mee voor de titel strijden.

(persbericht)

You may also like
Misano GT: Louis Machiels sterk
Misano GT: zege op hoog niveau voor Vanthoor
GT Misano: zege voor Weerts en Vanthoor
Blancpain GT: Bentley grijpt zege in Paul Ricard