Home > Circuit > Junior FFSC: Wie doet beter dan Ayrton Redant?

Junior FFSC: Wie doet beter dan Ayrton Redant?

De Ford Fiesta Sprint Cup werd in het leven geroepen omdat er duidelijk een gebrek was aan een formule waarin debuterende coureurs met een beperkt budget hun eerste stappen konden zetten in een echte sprintklasse. Dat de 20-jarige Ayrton Redant na twee meetings aan de leiding staat van de Ford Fiesta Sprint Cup toont aan dat deze nieuwe Ford-merkencup zijn doel niet heeft gemist!

In de Junior Ford Fiesta Sprint Cup, voorbehouden aan coureurs tussen 16 en 24 jaar, gaat deze Ayrton in de Top 3 broer Yannick en Romain Degeer vooraf. “Mijn broer Yannick blijft in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup mijn zwaarste tegenstander, omdat hij na de misser in de finale race op Circuit Zolder gemotiveerd is om dat verlies goed te maken en vooraan wil finishen,” stelt Ayrton.  “Yannick heeft al eens deelgenomen aan een track day op Circuit Zandvoort, terwijl ik het circuit enkel ken van de simulator. Met twee vrije trainingen op het programma zal dat moeten volstaan om klaar te zijn voor de kwalificaties en de twee races. Mijn doel is in de eerste plaats Junior-kampioen worden, we zullen wel zien wat mijn kansen zijn in het algemeen klassement.”

Als we ons mogen baseren op de prestatie die Romain Degeer neerzette tijdens de openingsmanche van de Nederlandse FFSC, dan zou de man uit Trooz wel eens voor de verrassing kunnen zorgen tijdens het weekend van de ADAC Nordzee Cup! Ter voorbereiding van het seizoen in de Belgische FFSC bond hij immers op Circuit Zandvoort de strijd aan met de Nederlanders en verscheen er prompt aan de spits van het twintigkoppige startveld.

“Het is uiteraard een voordeel dat ik met de Fiesta al rondreed op Circuit Zandvoort,” klinkt Romain. “Ik weet wat ik waard ben en geholpen door die eerste ervaring moeten we erin slagen onze auto  beter af te stellen dan wat het geval was tijdens de recente races op Circuit Zolder.  Het is enkel met een piekfijn chassis dat je als coureur het verschil kan maken met de concurrentie.”

Romain eindigde twee keer 3de in de Junior-klassering. Voor de derde round van de Ford Fiesta Sprint Cup viseert hij hoger. “Mijn ambitie is knokken met Martin Leburton en ook Stienes Longin, dus, ja, ik wil absoluut vooraan strijden! Ik ga mij niet tevreden stellen met een goed resultaat in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup.”

Kan Degeer terugvallen op heel wat ervaring in hoogstaande merkenracerij zoals Clio en Porsche, dan beleefde Thibault Parmentier, 4de in de Junior-klassering, tijdens de Zolderse Superprix zijn allereerste start in een autorace!
“Alles was nieuw voor mij, ik ontdekte zowel de auto als het racen op een circuit,” zegt de 20-jarige West-Vlaming. “Ik heb dat eerste weekend enorm veel geleerd. Op het vlak van het racen in peloton en het afstellen van de koets voelde ik mij in de tweede race al wat meer op mijn gemak.  Je moet constant, elke ronde goed uit je doppen kijken. Met drie, vier auto’s op een zakdoek is een foutje vlug gemaakt en ja, dat kan zowel in je eigen nadeel zijn of dat van één van je rivalenAl doende leert men… In Zandvoort wacht mij een nieuwe uitdaging, want ik ken het circuit niet. Oefenen op een simulator helpt, maar er gaat niets boven écht racen om het circuit, alle bochten perfect te kennen en te weten wat je te doen staat. We zullen meer weten na de tests en ik hoop opnieuw te gaan voor een plaats op het podium.”

Zonder Ruben Valckenaere, weerhouden door een studiereis in de States, en het voorlopig einde van de aanwezigheid in de Belgische FFSC van Hongaarse Kata Bozó  en ook Hanne Terium die deze keer verstek laat gaan, kennen we de namen van de kandidaten voor een plaats op het podium van de Junior Ford Fiesta Sprint Cup. Tenzij Nederlanders à la Nick Stox, mooi 2de op Circuit Zolder, dubbel inschrijven en parallel ook in de Belgische Cup willen scoren…

Kampioenschap: 1. Ayrton Redant 59; 2. Stienes Longin 43; 3. Kenny Herremans 41 ; 4. Phil Bastiaans, Yannick Redant 39;  6 . Martin Leburton 38 ; 7. Bert Longin 37 ; 8. Philippe Huart, Romain Degeer 32 ; 10. Jens Verbesselt 31 ; 11.Thibault Parmentier 28 ; 12. Kata Bozo 26 ; 12. Jo Vandersmissen, Hanne Terium 18; 14. Nick Stox 13; 15. Frank Van Langendonk, Ruben Valckenaere 11; 17. Roland Bezuur 6; 18. Rik Geerts 3

Junior Ford Fiesta Sprint Cup: 1. A. Redant 59 ; 2. Y. Redant 39 ; 3. Romain Degeer 32 ; 4. Thibault Parmentier 28 ; 5. Kata Bozo 26 : 6. Hanne Terium 18 ; 7. Nick Stox, Ruben Valckenaere 13 ; 9. Rik Geerts 3

Ford Dealer – Team Championship: 1. FordStore Feyaerts 80; 2. Ford Geeraerts 62 ; 3. Ford Van den Bossche 45 ; 4. Vanspringel Motorsport 43; 5. Ford Delhez, Ford Garage Trading, Ford Hergon 37; 8. Unicars 32; 9. Herroelen Motors 17

 

(persbericht)

You may also like
Ford Fiesta Sprint Cup: Benelux erkenning voor Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup in 2023
Fiesta Sprint Cup: KNAF en VRM organiseren contactdag op Circuit Zandvoort
Fiesta Sprint cup: Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier
Ford Fiesta Sprint Cup Assen: Alan Czyz, een ster uit het Oosten