Home > #Hoofdnieuws > Blancpain GT: Bentley grijpt zege in Paul Ricard

Blancpain GT: Bentley grijpt zege in Paul Ricard

Jules Gounon, Steven Kane en Jordan Pepper hebben met hun M-Sport Bentley hun pole position omgezet in een overwinning tijdens de Blancpain GT Series Endurance Cup 1000 Km van Paul Ricard.

De avondrace in Paul Ricard, tussen zes en twaalf, is de traditionele generale repetitie voor de 24 Uur van Spa-Francorchamps. De race werd in de beginfase gekenmerkt door enkele incidenten, maar na zes uur racen trok het drietal in de Bentley aan het langste eind.

Miguel Molina, Davide Rigon en Mikhail Aleshin zijn in hun SMP Ferrari de leiders in het uithoudingskampioenschap wanneer we eind juli naar Francorchamps trekken voor de Total 24 Hours of Spa. Het drietal finishte ondanks een drive through als tweede, gevolgd door de Lamborghini van Dennis Lind, Andrea Caldarelli en Marco Mapelli.

Belgen

Maxime Soulet (Bentley) was de snelste Belg op de zesde plek, terwijl Maxime Martin in zijn Aston Martin tiende werd. Charles Weert vinden we met een Audi terug op plek dertien en Denis Dupont werd met een Lamborgini achttiende algemeen. Verder noteren we een 28ste plek voor Louis Machiels (Ferrari), plaats dertig voor Pierre-Yves Paque (Audi), plaats 32 voor Angelique Detavernier (Lamborghini), plaats 34 voor Renaud Kuppens (Lamborghini) en plaats 38 voor Bernard Delhez (Lexus). Dries Vanthoor (Audi) kwam niet aan de finish.

De winst in de Silver Cup was voor Bastian/Boguslavskiy/Fraga (Mercedes), in Pro-AM voor Pla/Ricci/Beaubelique (Mercedes) en in AM voor West/Harris/Goodwin (Aston Martin).

Foto © SRO

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
FIA WEC: Pescarolo in 2024 met Peugeot 9X8?
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers
GT World Imola: debuut voor paralympiër Nigel Bailly