Home > #Hoofdnieuws > WRC: Tänak stevig leider, pech voor Ogier

WRC: Tänak stevig leider, pech voor Ogier

De tweede volledige dag van de WK rally in Duitsland was er een met enkele verrassingen, maar niet voor Ott Tänak, die op weg is naar een tweede opeenvolgende zege en een bijzonder goede zaak in het WK. De Est in de Toyota lijkt meer en meer ook kandidaat op de wereldtitel.

Een verrassing was er vooral Sébastien Ogier. De Fransman reed lek op Panzerplatte 2 en verloor meer dan een minuut en zag alle inspanningen van zijn wedstrijd tot dusver in rook opgaan. “We gaan niet het maximum uit deze rally halen en dat is de sport, het maakt deel uit van dit spel.”

Thierry Neuville van zijn kant blijft vechten met zijn Hyundai en kan enkel mits een verstandige aanpak en mogelijk teamorders bij Hyundai een podium ambiëren. “We zitten niet in ons ritme, we hebben geen echte super afstelling en worstelen wat met de wagen en als je te veel wilt, dan maak je fouten en we hebben er één gemaakt”, klonk het eerlijk bij onze landgenoot.

Vooraan leidt dus Tänak, die onaantastbaar is, met een buffer van 43,7 seconden op Dani Sordo die in zijn Hyundai een prima tweede dag van de rally reed. De Spanjaard reed driemaal de beste chrono en was de beste performer van de dag. Sordo houdt op de meet op de vooravond van de slotdag acht tienden over op Jari-Matti Latvala, de tweede man in een Toyota. Thierry Neuville volgt na een moeilijke wedstrijd op 52,5 seconden van Tänak en moet uitkijken voor de derde Toyota, de wagen van Lappi, die amper 6,3 seconden achterstand heeft. Mikkelsen is zesde, net voor Ogier, die al enkele plaatsen heeft goed gemaakt. Craig Breen reed lek en ging er behoorlijk vanaf in de laatste proef, terwijl Elfyn Evans al eerder op de dag opgaf.

Van de Belgen blijven enkel nog Jourdan Serderidis en Arthur Kerkhove over. Gregoire Munster, gisteren winnaar van het eerste deel van de Opel Adam Cup gaf op, net als Sébastien Bedoret.

Morgen staan nog drie proeven op het menu.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender