Home > #Hoofdnieuws > Derde overwinning voor G-Drive in ELMS

Derde overwinning voor G-Drive in ELMS

Jean-Eric Vergne, Andrea Pizzitola en Roman Rusinov hebben in Silverstone de vierde race in de European Le Mans Series gewonnen. In hun G-Drive Oreca #26 boekten ze zo hun derde overwinning van het seizoen.

Nicolas Lapierre, Ben Hanley en Henrik Hedman finishten tweede met hun Oreca #21 van DragonSpeed, terwijl Paul Lafargue, Paul Loup Chatin en Memo Rojas hun Oreca #28 van IDEC Sport naar de derde podiumplek stuurden.

In LMP3 ging de overwinning naar de United Autosports Ligier #3 van Anthony Wells, Garret Grist en Matthew Bell.

Waanzin in GTE

Na een onwaarschijnlijke spannende strijd in GTE ging de overwinning naar de Ferrari van JMW Motorsport, bestuurd door Miguel Molina, Alex MacDowall en Liam Griffin. Ze kregen een straf van tien seconden, maar hielden bij de finish 10.1 seconden voosprong over op de #88 Porsche van Matteo Cairoli, Giorgio Roda en Gianluca Roda.

De #66 Ferrari vocht de hele race erg close met de #55 Spirit of Race Ferrari van onder meer Matt Griffin, maar die laatste ging in de laatste ronde even naast de baan en zakte terug naar de derde plek.

De volgende race in ELMS is op 23 september in Spa-Francorchamps.

Foto © JEP

You may also like
Le Mans Cup: Brent Verheyen met Haegeli by T2 Racing
FIA WEC: WRT kent alle namen
Daytona 24: Acura eerste winnaar in GTP-tijdperk, BMW en Porsche gaan ten onder
Asian Le Mans Series: comeback van Nikita Mazepin