Home > Circuit > Total Spa 24: de geslagenen aan het woord

Total Spa 24: de geslagenen aan het woord

Twintig gelukkigen mogen morgen strijden voor de pole positie in de 24 Hours of Spa, maar anderen – gelukkig of minder gelukkig – zijn er vanzelfsprekend niet bij. Autosportwereld.be sprak met drie teams die zich nu al kunnen focussen op de wedstrijd, die zaterdag van start gaat om 16.30 uur.

Alex Buncombe (#23 RJN Nissan): “Ik ben ervan overtuigd dat we konden doorstoten naar de Super Pole, maar door het drukke verkeer konden we net niet genoeg snelheid puren uit onze nieuwe auto, die voorlopig trouwens een toonbeeld is van betrouwbaarheid. Ik stel me de vraag of dit het juiste kwalificatiesysteem is voor de 24 Uur van Spa. Ikzelf zou liever teruggrijpen naar het vorige systeem.”

Jesse Krohn (#98 Rowe BMW): “Ook voor ons is het verkeer de boosdoener geweest. De top 20 was mogelijk geweest, maar tippen aan de prestatie van Walkenhorst lijkt me onmogelijk. Ze winnen heel wat tijd in de eerste en de derde sector en we weten eerlijk gezegd niet waarom. We werken wel heel veel aan onze raceafstelling, hopelijk kunnen we daar het verschil maken.”

Alvaro Parente (#43 Strakka Mercedes): “Ik kan me niet herinneren zo slechte kwalificatie, in elke ronde stond ik stil in de Chicane omdat andere auto’s aan hun snelle ronde wouden beginnen. Onze vrije trainingen zijn op een normale manier verlopen, het team is dus bijzonder ontgoocheld. Hopelijk kunnen we zaterdag terugkomen vanuit deze onmogelijke positie.” 

You may also like
Spa 24: Marciello stormt naar de pole
Spa 24: deze 20 wagens strijden vanavond voor de pole
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
F1: starttijden bekend