Home > #Hoofdnieuws > Total 24 Spa: Join the Belgians… een volledig Belgische auto!

Total 24 Spa: Join the Belgians… een volledig Belgische auto!

De Belgische Aston Martin Vantage GT3 is aan zijn avontuur begonnen. De 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa is dinsdag officieel op gang geschoten met een test voorbehouden aan de gentlemen drivers en die test verliep voor de Britse bolide van Aston Martin Brussels en Join the Belgians zonder problemen.

Opvallend, dinsdag kreeg het team, in samenwerking met de Jan Vertonghen Foundation en de Federale Overheid ook het bezoek van goed 20 kinderen, uitgenodigd door de Jan Vertonghen Foundation en de kinderen keken alvast hun ogen uit. Op de piste kregen Koen Wauters en Nicolas Vandierendonck de kans om de GT3 aan de tand te voelen en zich zo op de race van zaterdag en zondag voor te bereiden. Tim Verbergt en Sam Dejonghe, die zien we dan weer voor het eerst donderdag aan het werk.

De Bronze test is een twee uur durende oefensessie voor de gentlemen drivers om zich te kunnen voorbereiden op de oefensessies en de kwalificaties die donderdag volgen en uiteraard ook op de race van zaterdag en zondag. De beide ‘Bronze’ rijder, Koen Wauters en Nicolas Vandierendonck maakten dan ook optimaal gebruik van de sessie om zich verder aan de wagen aan te passen.

Koen Wauters: “Deze sessie is een goede zaak, we hebben twee uur om ons aan de wagen aan te passen en dat met goed 25 wagens op de piste, zonder de professionele rijders. Dat maakt dat je iets meer relax op de baan bent en dat je de tijd kan nemen om je ijkpunten te vinden. Uiteraard werken we ook aan de afstelling van de auto, in functie van de rest van het weekend.”

Nicolas Vandierendonck, voor wie het de eerste deelname aan de wedstrijd is, maakt uiteraard ook intensief van de testmogelijkheden gebruik.

Nicolas Vandierendonck: “Wat Koen zegt, klopt helemaal, maar voor mij dan nog eens in veel grotere mate. Ik ben zes jaar geleden, op mijn 49ste begonnen met autosport en dit is dus maar mijn zesde seizoen. Bovendien heb ik wel ervaring in races als de 24 Uur van Zolder, ook een moeilijke uithoudingsrace, maar dit is nog iets geheel anders! Er starten 65 razendsnelle GT3-wagens, een type wagen waar ik tot dusver mee in de GT Sports Club aantrad, maar niet in deze wedstrijd. Ik sta op mijn 55ste dus voor een enorme uitdaging, een uitdaging waar ik alleen maar ja op heb gezegd, omdat dit zo’n schitterend project is. Een Belgisch team, met steun van Belgische partners en vier Belgische rijders, het is iets uniek in de huidige 24 Uur van Spa. Vroeger gebeurde dat uiteraard courant, met de komst van de GT3-wagens is het een uitzondering geworden. Ik heb me bijzonder goed voorbereid en wil me echt geven en mee tot het succes van het project bijdragen. Ik kijk enorm naar de wedstrijd uit. Wij gaan het verstandig moeten aanpakken, met name geen fouten maken, zo weinig mogelijk in de pitlane komen en op de piste geen tijd verliezen. Finishen is voor ons al een zege op zich en als we foutloos rijden, dan is in onze klasse alles mogelijk. Hoe dan ook, ik ben erg blij om mijn debuut in deze schitterende race te maken.

 

You may also like
F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace
F1: Aston Martin maakt datum voor voorstelling van AMR23 bekend