Home > #Hoofdnieuws > Total 24 Spa: Louis Machiels wil zijn derde

Total 24 Spa: Louis Machiels wil zijn derde

Louis Machiels, Niek Hommerson, Andrea Bertolini en Marco Cioci maken zich op voor de belangrijkste GT-race ter wereld, de Total 24 Hours of Spa. Het kwartet doet het dit weekend in de Belgische Ardennen, op de mythische omloop van Spa-Francorchamps met een AF Corse Ferrari 488 GT3, de wagen waarmee ze ook het seizoen in de Blancpain GT Series afwerken. Uiteraard is Ferrari ook het merk waarmee Louis Machiels, Niek Hommerson en Andrea Bertolini in 2012 en 2014 al de fel bestreden klasse wonnen, twee seizoenen ook waarin ze met de titel aan de haal gingen. Een nieuwe zege in Spa is dan ook het doel van het ijzersterke kwartet.

Op 28 en 29 juli is het weer zover, de 70ste editie al van 24 Uur van Spa, een race die door de jaren heen evolueerde van een wedstrijd voor toerwagens, naar de grootste GT-race ter wereld. Meer dan 60 indrukwekkende en razendsnelle GT-wagens, van Ferrari over Lamborghini, Lexus, Porsche, Audi tot McLaren zullen elkaar 24 uur lang het vuur aan de schenen leggen in de hoogst aangeschreven GT-competitie ter wereld en meteen ook de grootste GT-race op deze planeet. Op de deelnemerslijst vinden we niet alleen ons viertal, maar ook klinkende namen als Rubens Barrichello, Ricardo Patrese, maar ook de broers Laurens en Dries Vanthoor en een hele reeks andere grote namen.

Louis Machiels, Niek Hommerson, Andrea Bertolini en Marco Cioci beginnen aan het werk op dinsdagnamiddag met een eerste oefensessie, terwijl op woensdag er een schitterend publieksmoment is, met de parade van het circuit van Francorchamps richting het centrum van de badstad Spa. “Telkens een mooi moment om de fans te ontmoeten en die zijn nog steeds met erg veel”, weet Louis Machiels. “We zijn dan ook aanwezig met het team en genieten van dat rustpunt in de drukke week. Die drukke week gaat verder op donderdag, met quasi heel de dag oefenritten en kwalificaties, en dan op vrijdag volgt de Superpole voor de top-20 van de uiteindelijk startopstelling. Zaterdag om 16u30 is het dan echt menens met de start van de race, die uiteraard 24 uur later wordt afgevlagd.”

Andrea Bertolini (44) is uiteraard één van de meest succesvolle GT-rijders ter wereld, met titels in FIA GT1, Asian Le Mans Series en de European Le Mans Series. Bertolini werd ook wereldkampioen GT in 2010 en won de wereldtitel in de WEC GTE Am in 2015. De 43-jarige Marco Cioci is de vierde man naast Louis Machiels en Niek Hommerson. De Italiaan startte zijn carrière quasi meteen in de GT-racerij. Hij was actief in het Italiaanse GT-kampioenschap en internationaal reed hij onder meer de 24 uur van le Mans, Spa, Dubai enz. Hij werd met Ferrari ook kampioen in de International GT Open.

 

You may also like
FIA WEC 2023: WRT, Sarah Bovy en Ulysse De Pauw tekenen present
FIA WEC 2023: Ferrari kondigt rijders aan, Antonio Giovinazzi maakt debuut
IGTC – Indianapolis: Ferrari op pole
GT World – Barcelona: WRT ook kampioen in de Endurance Cup