Home > #Hoofdnieuws > Vettel pakt WK-leiding in Canada

Vettel pakt WK-leiding in Canada

Dankzij zijn derde overwinning van het seizoen in Canada is Sebastian Vettel de nieuwe puntenleider in de Formule 1. Na een weinig interessante race schonk hij Ferrari de eerste overwinning sinds 2004 in Montreal.

Buiten een crash tussen Lance Stroll (Williams) en Brendon Hartley (Toro Rosso) en de daaropvolgende tussenkomst van de safety car gebeurde er erg weinig in de Canadese GP.

Vettel controleerde de hele race en kwam voor Valtteri Bottas (Mercedes) en Max Verstappen (Red Bull) als winnaar over de streep. De teamgenoot van Verstappen, Daniel Ricciardo, finishte als vierde, gevolgd door de Mercedes van Lewis Hamilton en de Ferrari van Kimi Raikkonen.

Dankzij zijn overwinning en ‘slechts’ een vijfde plaats voor Hamilton in een race die overigens een ronde te vroeg werd afgevlagd, heeft Vettel nu een voorsprong van een puntje op Hamilton in de WK-stand. Mercedes behoudt een voorsprong van zeventien punten op Ferrari bij de constructeurs.

McLaren dramatisch

De situatie bij McLaren is stilaan ronduit dramatisch te noemen. Fernando Alonso viel in Montreal uit met mechanische problemen en onze landgenoot Stoffel Vandoorne kwam niet verder dan de zestiende plaats.

Over twee weken is er in Frankrijk de achtste Grand Prix van het seizoen en die gaat door op het circuit van Paul Ricard.

Foto © Scuderia Ferrari

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?