Home > #Hoofdnieuws > Stand van zaken in Belcar

Stand van zaken in Belcar

In het Belgian Endurance Championship Belcar zijn twee van de zes wedstrijden afgewerkt. Scuderia Monza by DVB Racing leidt voorlopig de debatten, met 71 eenheden of 14 meer dan Deldiche Racing by JDC Events, beide uiteraard met de open Norma M20 FC.

Dat Scuderia Monza by DVB RACING leidt, is niet verwonderlijk, het team won immers beide races in Zolder en Spa. De open geest van Belcar wordt echter onderstreept door de 3de, 4de en 5de stek van respectievelijk de VDW Motorsport BMW Z3M en de beide AR Performance BMW 325i. Een bewijs te meer dat de voormalige Clubsport wagens, meer dan hun mannetje kunnen staan in het kampioenschap. Het zou dan ook leuk zijn om elke race een mooi peloton van deze betaalbare en degelijke auto’s te zien starten. De puntentelling, die aanleunt bij wat we in de Duitse VLN zien, maakt het immers mogelijk dat iedereen mee voor de titel strijdt, ook de auto’s die op het eerste zicht ’trager’ zijn.

Belgium Racing beste Porsche

De eerste Porsche is het exemplaar van Belgium Racing, net achter de Aqua Protect Racing Team Norma. Belgium Racing leidt uiteraard ook in Belcar 1 en in de Porsche Endurance Trophy Benelux. In Belcar 2 staat Scuderia Monza by DVB bovenaan, in Belcar 3 leidt marathonman Koen De Wit (BMW M4) de debatten, net als in de GT4 Endurance Trophy. VDW Motorsport en AR Performance staan op één in Belcar 4 en Belcar 5. Vermelden we nog dat Gilles Magnus en Ines Lammens beste Junior en dame zijn.

De volgende manche van het Belgian Endurance Championship Belcar volgt op 1 juli. Meer info vindt u hier.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters