Home > #Hoofdnieuws > Neuville is klaar voor Sardinië

Neuville is klaar voor Sardinië

We zijn dit weekend letterlijk halverwege het WRC-seizoen 2018 met de zevende van dertien WK-proeven. De tenoren van het WK rally trekken daarvoor naar Sardinië, het Italiaanse eiland waar de zomer nu volop aan de gang is. Er moeten amper 313 kilometer tegen de chrono worden afgelegd, maar dat wil niet zeggen dat Sardinië een eenvoudige opdracht is. Hyundai en Thierry Neuville wachten als WK-leider dus geen makkelijke opdracht.

19 punten, dat is de voorsprong van onze landgenoot op Ford-rijder Sébastien Ogier, de nummers één en twee in het WK. De technische, maar ook stoffige wegen van het Italiaanse eiland zijn absoluut een nadeel voor wie vooraan start en dat zijn op vrijdag dus Neuville en Ogier. De beide protagonisten in het WK zullen dus een moeilijke start van de wedstrijd kennen. Wie vrijdag niet al te veel tijd verliest mag nog op een goed resultaat hopen, vooral achter mannen als Paddon, Mikkelsen, Latvala en andere namen die in de tweede kolom van de WK-stand staan.

Rally ligt me

Thierry Neuville: “Portugal was een quasi perfect weekend voor ons, met 29 op 30 punten en wij zijn in Sardinië dus de WK-leiders. De rally is zeer technisch, maar dat zou moeten passen bij ons notasysteem en mijn rijstijl. In het verleden was het een wedstrijd die me bijzonder goed lag.

Op het menu staan 20 proeven voor een totaal van 313,46 kilometer, met als hoogtepunt Monte Lerno op zaterdag. De Micky’s Jump is één van de trekpleisters van deze wedstrijd. Vermelden we nog dat de bijna 7 kilometer lange proef van Sassari dienst doet als Powerstage op zondag.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender