Home > VAS > Slalom > Pepijnstede ontvangt Haspengouwslalom

Pepijnstede ontvangt Haspengouwslalom

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De 5de Haspengouw Slalom, ingericht door TRCH vzw, wordt de tweede manche van het slalomseizoen 2018. Er staan een veertigtal wagen op de deelnemerslijst en net als in Kuurne kunnen we een onuitgegeven klassement gaan zien.

Met Jelrik Suffeleers op de Suzuki Cappuccino, broer Jornt Suffeleers, in Kuurne nog uitstekend op de Peugeot 106 Xsi 1.4, en Jurgen Ribbens, nooit te onderschatten op de VW Polo AVB, hebben we al een aantal favorieten. Dirk Smets zal er ook zijn met de Mini Alora, maar met Albert Draelants op verlof, zal Dirk moeten instaan voor de eigen logistiek en service. En dan prijkt er ook nog de naam van Dominique Van Kerckhove op de lijst. Met zijn VW Polo GT, moet hij onmiddellijk één van de toppers worden van deze slalom. Van Kerckhove zal extra gemotiveerd zijn nadat hij vorig seizoen naast de titel greep. Naast de strijd om het algemene klassement vechten de diverse kandidaten ook binnen elk van de 10 onderscheiden klassen voor de overwinning.

De letter “L”

De L Slalom Challenge wordt het speciale kantje van deze Haspengouwslalom. De ‘L’ staat voor PAK ‘Limburg’, en voor ‘Landen’, de thuisbasis van inrichter TRCH. Het is een gratis challenge die openstaat voor de houders van VAS en ASAF-vergunningen. De challenge wil rijders van beide zijden van de taalgrens verenigen in een competitie. Naast de Haspengouwslalom staan er nog de Limburgse slalomwedstrijden (Zonhoven, Houthalen en Kinrooi) en de Waalse wedstrijden van Abolens, Cahottes, Dommartin en Hannuit op de kalender.

De troepen van Benny Giebens kunnen opnieuw gebruik maken van het parcours, uitgelegd op de Roosberg Industriezone in Landen. Daar zullen zondag 22 april de eerste wagens van start gaan voor hun eerste reeks om 10u45. Ten laatste een uur na de aankomst van de laatste deelnemer staat de uitslag dan vast en kennen we het klassement van deze editie van de Haspengouwslalom

(vas)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”