Home > #Hoofdnieuws > Reacties na de Blancpain GT Sprint kwalificaties

Reacties na de Blancpain GT Sprint kwalificaties

Dries Vanthoor (#2 WRT Audi R8 LMS) en Robin Frijns (#17 WRT Audi) pakken de pole in respectievelijk race 1 en race 2. In de Silver Cup is de pole twee keer voor de #3 WRT Audi van Gilles Magnus en Alessio Picariello. Dit is wat ze te zeggen hadden na de kwalificaties:

Dries Vanthoor: Het is super om de eerste pole te pakken van het seizoen. Zeker omdat het in Zolder is, praktisch in mijn achtertuin. Zo veel vrienden en familie zijn hier om mij te steunen, en dat geeft een extra boost!”

Robin Frijns: “Audi doet het altijd heel goed in Zolder, maar het is afwachten wat de race brengt. Ik ben uiteraard blij met de pole, maar het lijkt erop dat de Mercedes sneller is dan onze Audi. Opletten daarvoor dus…”

Gilles Magnus: “Ik ben heel blij met dit resultaat. Tot gisteren had ik nog nooit met een GT3-auto gereden, maar vandaag had ik veel zelfvertrouwen en het resultaat (vierde in Q1) bewijst dat.”

Alessio Picariello: “Voor mij was de kwalificatie een ramp. Er was veel verkeer en de rode vlaggen hebben me uit mijn ritme gehaald. Maar het doel was om de pole te halen in de Silver Cup, en dat is toch nog gelukt.”

You may also like
Formula E: Van der Linde vervangt Frijns bij Cupra
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
FE Londen: teams en rijders zijn er klaar voor