Home > #Hoofdnieuws > Vanthoor op pole in race 1, Frijns voorlopig in race 2

Vanthoor op pole in race 1, Frijns voorlopig in race 2

Dries Vanthoor pakt de pole voor de allereerste race van het Blancpain Sprint-seizoen met de #2 WRT Audi R8 LMS. In diezelfde race starten Gilles Magnus en Alessio Picariello vanaf de vierde plaats met de #3 WRT Audi. In de tweede race is het de #17 WRT Audi van Robin Frijns die (voorlopig) vanaf de pole start. De teamgenoot van Vanthoor, Will Stevens, zet de #2 Audi op de derde plaats. Picariello reed met de #3 Audi naar de dertiende plaats.

Dries Vanthoor start later vandaag in race 1 van de Blancpain GT Series Sprint Cup vanaf de pole. Tijdens de eerste kwalificatie was hij met zijn #2 WRT Audi 0,170 seconden sneller dan Christian Engelhart in de #63 GRT Grasser Lamborghini Huracan. Op de tweede rij van de startgrid staat de #1 WRT Audi van Alex Riberas. Opvallend is dat Gilles Magnus heel sterk presteert als debutant. Hij mag vanaf de vierde plaats vertrekken nadat hij in de kwalificatie met de #3 WRT Audi op iets meer dan een seconde van Vanthoor eindigde. Magnus deelt zijn wagen met de derde Belg in de Sprint Cup dit weekend, Alessio Picariello.

Voorlopige pole voor Frijns

Robin Frijns reed in Q2 met de #17 Audi naar de pole. Hij was 0,211 seconden sneller dan Mirko Bortolotti in de #63 GRT Lamborghini. Derde op de startgrid is de Audi van Will Stevens en Dries Vanthoor.

De rode vlag verstoorde de kwalificatie voor race 2 twee keer. De #87 AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 van Serralles ging de zandbak in, nadat hij een kegel in de chicane raakte. De wagen heeft schade aan de rechterkant van de achtervleugel. Iets daarna gebeurde hetzelfde met de #17 Audi van Robin Frijns, die zorgde voor alweer een onderbreking van de tweede kwalificatie. Het incident wordt onderzocht, zijn pole is dus in gevaar.

Race 1 vindt later vandaag plaats, om 15u25. Race 2 is voor morgen om 13u30.

You may also like
Formula E: Van der Linde vervangt Frijns bij Cupra
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi