Home > Circuit > Audi en Ginetta op pole in GT4

Audi en Ginetta op pole in GT4

Audi en Ginetta hebben de poleposities verdeeld voor de eerste races van de GT4 European Series. Van Belgische zijde waren Gregory Eyckmans en Stéphane Lemeret het snelst tegen de chrono in de Belgian GT4 Cup.

Audi toonde zich niet enkel de beste tijdens de kwalificaties van de Blancpain GT3 Sprint, maar het merk uit Ingolstadt pakte ook de polepositie voor de eerste race van de GT4 European Series. Nicolas Möller Madsen zette de Phoenix R8 GT4 nipt op de eerste startplaats, voor twee Ginette G55 GT4. Met verder ook McLaren, Aston, KTM en BMW in de top 10 en dat binnen iets meer dan een seconde, mogen we van een mooie eerste kwalificatie van het seizoen spreken. Of bedankt BoP…

Eyckmans en Lemeret op ‘Belgische’ pole

Toegegeven de Belgen bleven misschien iets onder de verwachtingen in de eerste sessie, met als beste Belg de debutant Gregory Eyckmans, op de 24ste stek, maar de jonge Limburger zette de SRT Mercedes wel op pole in de Belgian GT4 Cup. Volgden Jamie Vandenbalck (27ste, BMW), Johan Vannerum (34ste, SRT Mercedes), Sven Van Laere (39ste McLaren) en Louis-Philippe Soenen (44ste SRT Mercedes).

In de tweede sessie ging de pole naar de Ginetta van William Tregurtha, terwijl Stéphane Lemeret (5de BMW) en Sam Dejonghe (8ste SRT Mercedes) mooi meestreden voor de plaatsen vooraan op de grid.

De eerste race start vandaag, zaterdag, om 16u45

You may also like
In een notendop: GT4, Pikes Peak en Le Mans
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen