Home > Moto > MotoGP > MotoGP Mugello: “Diggi” met verrassende pole

MotoGP Mugello: “Diggi” met verrassende pole

Italië boven in de kwalificaties voor de MotoGP wedstrijd in Mugello. Maar niet iedereen zal zijn geld hebben gezet op de “juiste” Italianen. Wie had gedacht dat morgen Fabio Di Giannantonio met de Gresini Racing machine vanop de pole zou starten.

foto: ©motogp.com

Een lichte regen zette in, maar de baan werd nooit nat genoeg om af te zien van het gebruik van slick banden. Ondanks een rode vlag, voor een kwalijk uitziende crash van Marc Marquez, liet Fabio Di Giannantonio, “Diggi”, zich nooit van de wijs brengen en scoorde een ongelooflijke pole position. Morgen krijgt hij naast zich op de eerste startrij nog onverwacht volk met de beide Mooney VR46 Racing Ducati’s van Marco Bezzecchi en Luca Marini. Na de sessie maakte Marc Marquez nog bekend dat hij voor de vierde keer zal worden geopereerd aan zijn schouder. Of de Spaanse meervoudige kampioen nog zal deelnemen aan de race, is onduidelijk.

In Moto2 werd het een duel tussen Aron Canet (Flexbox HP40) en Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) Canet haalde het van Acosto en Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) mag mee starten vanop de eerste rij. Onze landgenoot Barry Baltus zette de RW Racing machine op een prachtige tiende startplaats

In Moto3 had Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech 3) een sleepje nodig uiteindelijk de pole op zijn naam te zetten. Hij start morgen voor Daniel Holgado (Red Bull KTM Ajo) en Dennis Foggia (Leopard Racing).