Home > Moto > In een notendop: MotoGP vrije trainingen Mugello

In een notendop: MotoGP vrije trainingen Mugello

  • MotoGP – We zitten in Ducati land en van de Italiaanse rijders en machines wordt er dan door de tifosi niets meer of minder verwacht dan de totale overheersing. En ja, met Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), Jack Miller (Ducati Lenovo Team), Johann Zarco (Prima Pramac Racing), Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) en Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP™) zagen we inderdaad de Ducs op de plaatsen twee, drie, vier, vijf en zes…maar het was Aleix Espargaro (Aprilia Racing) die de snelste tijd wegkaapte op deze vrijdag! De weersvoorspellingen voor morgen zijn erg wisselvallig en dus wordt het bang afwachten voor het Ducati legioen wat de weergoden morgen in petto houden. En anders zou het wel eens een andere Italiaanse motor dan verwacht kunnen worden die de pole opeist…
  • Moto2 – Jake Dixon (Inde GASGAS Aspar Team) profiteerde van de koelere omstandigheden in de eerste vrije training om de beste tijd van de vrijdag te zetten in de Moto2. Somkiat Chantra (IDEMITSU Honda Team Asia) zette in de namiddag nog zijn fout en valpartij uit de eerste sessie recht met een besttijd, maar de temperaturen zaten al over de 30 Celsius en niemand verbeterde zijn tijden. Dixon dus voor Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) en Aron Canet (Flexbox HP40) terwijl onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP besloot op een vijftiende tijd. Voor morgen wordt er regen aangekondigd en dus zou het wel eens kunnen dat deze vrijdag-tijden de definitieve tijden worden voor toegang tot Q1 en Q2!
  • Moto3 – In de kleinste klasse hield Dennis Foggia (Leopard Racing) de Italiaanse eer hoog met een besttijd op vrijdag. Hij toonde zich sneller dan Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) en John McPhee (Sterilgarda Max Racing) en benadrukt zijn titelambities. De Japanner Sasaki had een kwalik uitziende val maar de rijder lijkt oké en wordt in het ziekenhuis even doorgelicht uit voorzorg. Morgen zijn de Moto3 rijders de eersten op de baan en het zou wel eens kunnen dat zij de wisselvallige meteo kunnen ontlopen. Spanning volop.
  • MotoE – Ook de elektrische serie is weer van de partij op Mugello. Zij werkten al hun vrije sessie en de twee kwalificatieruns af. Regerend kampioen Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP MotoE) toonde zich oppermachtig in de beide vrije trainingen en hij zette die tendens door in de kwalificatie. Aegerter start morgen op de pole voor de eerste rij met naast zich Kevin Zannoni (Ongetta SIC58 Squadracorse) en Mattia Casadei (Pons Racing 40).

foto:©motogp.com