Home > Industrie > GTI is coming home: Volkswagen brengt GTI-event naar Wolfsburg

GTI is coming home: Volkswagen brengt GTI-event naar Wolfsburg

Volkswagen heeft in de toekomst een nieuwe locatie bepaald voor de legendarische GTI-bijeenkomst aan de Wörthersee: vanaf 2024 vindt het evenement plaats in het hart van het merk, in Wolfsburg. ‘GTI Coming Home’ zal voortaan liefhebbers en fans van sportieve Volkswagen-modellen verwelkomen aan de poorten van de Volkswagen-fabriek.

“Onze GTI-fans zijn van groot belang voor Volkswagen en daarom ligt de interactie met hen ons na aan het hart”, zegt Imelda Labbé, bestuurdslid voor Sales, Marketing en After Sales bij Volkswagen Passenger Cars. “Vandaar dat wij, nadat de GTI-bijeenkomst aan de Wörthersee helaas was afgelast, vrij snel besloten hebben om de GTI-fangemeenschap een nieuw onderkomen voor het evenement te bieden in Wolfsburg. Bij de planning van het evenement willen we ook rekening houden met de wensen van de fans, want het moet in de eerste plaats een bijeenkomst voor hen zijn. In die zin zullen we volgend jaar zeker enkele highlights en verrassingen kunnen bieden.”

GTI: deze drie letters staan al bijna een halve eeuw voor sportiviteit, emotie en dynamiek. De fangemeenschap groeit wereldwijd nog steeds aan en de liefhebbers van het cultmerk komen regelmatig samen in fanclubs en wisselen van gedachten in community’s. Sinds 1982 vindt de grootste GTI-bijeenkomst traditioneel plaats in Oostenrijk, aan de Wörthersee, maar de gemeente Maria Wörth heeft onlangs de beslissing genomen om het jaarlijkse evenement niet langer te organiseren.

Volkswagen heeft nu besloten om deze traditie vanaf volgend jaar voort te zetten in Wolfsburg: naast voertuigpresentaties, podiumshows en clubbijeenkomsten staan er nog vele andere activiteiten en verrassingen voor de GTI-fans op het programma. De terreinen en de infrastructuur in Wolfsburg vormen een ideale locatie om een groot aantal bezoekers met hun voertuigen te ontvangen. Onder het motto ‘Coming Home’ maakt Volkswagen van de vestiging in Wolfsburg de nieuwe thuisbasis van de GTI-fangemeenschap.

You may also like
BRC Haspengouw: Gino Bux tevreden over de Volkswagen Polo GTI Rally2
BRC 2023: Gino Bux heel het seizoen met de Volkswagen Polo GTI
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
Getest: de Golf TCR en de Audi SQ2