Home > #Hoofdnieuws > Formule E testdagen: Günther blijft domineren tijdens tweede testdag

Formule E testdagen: Günther blijft domineren tijdens tweede testdag

Ook op de tweede dag van de FE testweek in Valencia is het Maximilian Günther die met de snelste tijd gaat lopen. De Maserati rijder zette zijn elan van de eerdere sessies voort en klokte in de namiddag af op een mooie 1:25.449. De tweede tijd van deze middag was voor Stoffel Vandoorne (DS), 1:25.712. Norman Nato (Nissan) sluit de top drie af, 1:25.895.

Foto © Jens Mommens

De namiddag sessie op de testdagen in Valencia startte met een simulatierace. Alle rijders startten in een willekeurige volgorde achter de safety car. Tijdens de 24 ronden durende ‘race’ werd onder meer het regeneratievermogen van de wagens getest. Deze moeten in een race immers bijna 40% van de benodigde energie voor een reis opbrengen. Daarnaast werden ook verschillende veiligheidssystemen zoals het inbrengen van de safety car of een Full Course Yellow getest. Dat Jake Hughes (McLaren) hierwon en Stoffel Vandoorne (DS) als achtste eindigde, is dus puur toeval.

Wat belangrijker is, de testsessie die hierop volgde. Alle teams kregen nog twee uur de tijd om hun testprogramma’s af te werken. En hier wordt al snel duidelijk dat Maximilian Günther met Maserati bovenaan uitkomt. Van de vier testsessies de afgelopen dagen, was de snelste tijd steeds voor de Duitse piloot. Ook Stoffel Vandoorne is een geduchte concurrent. De voorbije dagen is onze landgenoot steeds in de top vijf terug te vinden, met vandaag tweemaal een tweede tijd als hoogtepunt. Ondanks dat het testen van de software het belangrijkste is tijdens de testen in Valencia, kunnen deze tijden als een belangrijke voorbeschouwing op het komende seizoen gezien worden. Wij hebben alvast hoge verwachtingen van Maserati en DS Penske.

Vrijdag volgt er nog derde testdag van de week en daarna moet u een kleine maand geduld hebben, vooraleer u deze wagens weer in actie zal zien. Op 14 januari wordt in Mexico de seizoens-opener gereden.

You may also like
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole