Home > Electric > Divers > E-Trophée Andros: openingsweekend in Val Thorens

E-Trophée Andros: openingsweekend in Val Thorens

De E-Trophée Andros werd afgelopen weekend op gang geschoten in Val Thorens. Het was het eerste van zes weekends voor de editie 2022-2023. De Fransman Aurélien Panis is de eerste leider.

foto’s copyright Bruno Bade/Gregoire Sigaud

Het lijkt op rallycross, maar het gebeurt op sneeuw en ijs, dat hebben we al vaker vermeld op deze pagina’s. En nu in de Trophée ook de jokersectie werd ingevoerd blijft die gelijkenis zeker treffend. Er werden in Val Thorens twee wedstrijden afgewerkt.

In Elite Pro was Dorian Boccolacci (SLR AS01) de beste op zaterdag en zondag was het Aurélien Panis die met een Audi A1 iedereen achter zich liet. Dankzij die eerste plek en een vierde plaats op zaterdag is Panis meteen ook de eerste leider na het openingsweekend. Regerend kampioen Jean-Baptiste Dubourg, ook bekend uit rallycross, werd met de Renault Zoé vierde op zondag en derde op zaterdag.

In de klasse Elite is Sylvain Pussier de eerste leider met een Peugeot e208. Pussier won op zondag en eindigde zesde op zaterdag. De winnaar van zaterdag, Julien Fébreau, kwam op zondag niet verder dan een negende plek.

De e-Trophée Andros trekt voor het vervolg naar Andorra en dat op 16 en 17 december.