Home > Electric > Divers > E-Trophée Andros: Dubourg kampioen

E-Trophée Andros: Dubourg kampioen

In Super Besse werd vandaag de slotwedstrijd van de E-Trophée Andros 2021-2022 afgewerkt. Het is de Fransman Jean-Baptiste Dubourg die met zijn Renault Zoé van DA Racing alsnog kampioen werd.

Foto’s copyright Bruno Bade

We kregen een razend spannend einde in de e-Trophée en uiteindelijk had Dubourg aan een tweede plek in de finale in Super Besse net genoeg om kampioen te worden in de klasse Elite Pro, de hoofdklasse in de Trophée. Dubourg won beide manches. Yann Ehrlacher behaalde een vierde plek in de eerste heat en een tweede plaats in de volgende. Aurélien Panis, leider voor dit weekend, behaalde ondertussen een vijfde plaats in de eerste reeks en een derde in de twee heat. De finale werd gewonnen door Yann Ehrlacher (Dupessey A01) waarbij Dubourg op ruim een seconde tweede eindigde. Aurélien Panis werd uiteindelijk derde maar zag Dubourg kampioen worden met 537 punten. Ehrlacher eindigt tweede in het kampioenschap met … een gelijk aantal punten. Panis eindigt uiteindelijk derde met 532 eenheden. Ook de recentste winnaar van het WRC in Monte Carlo kwam meedoen, Sébastien Loeb werd vijfde in de finale.
Onze landgenoot Nicolas Baert haalde met de Audi van Saintéloc Racing respectievelijk een negende en tiende tijd in de heats en werd vijfde in de kleine finale.

In de klasse Elite was Natan Bihel de winnaar in Super Besse met een Dupessey A01. Jimmy Clairet, vierde in de finale met een Peugeot e208, is de nieuwe kampioen hier.

You may also like
E-Trophée Andros: Panis vergroot voorsprong na Isola 2000
E-Trophee Andros: Panis blijft leider na Andorra
E-Trophée Andros: openingsweekend in Val Thorens