Home > #Hoofdnieuws > Uithouding: Iron Lynx met Lamborghini in LMDh en GT3

Uithouding: Iron Lynx met Lamborghini in LMDh en GT3

Tijdens de Lamborghini Grand Finals op het circuit van Portimão in Portugal werd aangekondigd dat Iron Lynx en Lamborghini gaan samenwerken onder de noemer Lamborghini Iron Lynx. Het team zal zowel in LMDh en GT3 actief zijn, en ook de Lamborghini Super Trofeo Europe staat op het programma. Iron Dames Doriane Pin en Michelle Gatting maken dit weekend in de Trofeo Europe en de Grand Finals een gastoptreden.

(Foto’s: © Iron Lynx – Lamborghini Squadra Corse)

LMDh

Lamborghini Iron Lynx zal zowel in het FIA World Endurance Championship als het IMSA WeatherTech SportsCar Championship met de LMDh-wagen aantreden en dat vanaf 2024. De bolide zal voorzien zijn van een hybride twin-turbo V8 en Iron Lynx wordt voor het project bijgestaan door PREMA Engineering. Tijdens de voorbije 24 Uur van Le Mans werd al aangekondigd dat Lamborghini een beroep doet op de expertise van Ligier Automotive voor de ontwikkeling van het chassis.

GT3

Vanaf 2023 neemt Iron Lynx deel aan de GT World Challenge Europe Endurance Cup en de IMSA Michelin Endurance Cup. Het zal dit doen met de Lamborghini Huracán GT3 Evo II. Ze treden met drie van deze wagens aan in de 24 Uur van Daytona, de #19, de #63 en de Iron Dames #83. Deze laatste zal samen met de #63 ook de andere wedstrijden om de IMSA Michelin Endurance Cup betwisten. In de GT World Challenge Europe worden eveneens drie wagens ingezet, met dezelfde nummers.