Home > #Hoofdnieuws > Super GT Motegi: Bertrand Baguette kampioen

Super GT Motegi: Bertrand Baguette kampioen

Met een tweede plaats tijdens de laatste wedstrijd van het Super GT-kampioenschap 2022 bemachtigden Bertrand Baguette en zijn teamgenoot Kazuki Hiramine de titel in het gerenomeerde Japanse uithoudingskampioenschap. Baguette werd hiermee de eerste Belgische kampioen in Super GT, en dit in het eerste jaar waarin hij voor Nissan en Team Impul uitkwam. De zege in de finale ging naar de Team Kunimitsu Honda NSX van Naoki Yamamoto en Tadesuke Makino. De dichtste concurrenten voor de titel, Chiyo-Takaboshi, werden met hun Nissan Z vierde.

(Foto: © Team Impul)

Bertrand Baguette begon met zijn Nissan Z vanop plaats drie aan de wedstrijd, met de Craftsports Nissan van kampioenschapsleiders Katsumasa Chiyo en Mitsunori Takaboshi net achter zich. Bertrand kon in de openingsronde kortstondig de tweede positie van de WedsSport Supra ontfutselen, maar net achter hen raakte Chiyo bij een inhaalpoging de ARTA NSX. Deze aanrijding resulteerde in een drive-through voor de Craftsports-rijder. Hij voerde deze straf uit net voor er een aanrijding tussen diverse GT500-wagens gebeurde tijdens het dubbelen van GT300-wagens. Een neutralisatie volgde en achter de safety car gebeurde een ongeval tussen twee wagens uit de GT300-klasse, wat de neutralisatie nog verlengde. Toen de lichten op groen gingen reed Baguette nog vier ronden alvorens Kazuki Hiramine hem afloste aan boord van de Calsonic Nissan. De Japanner moest zich even verdedigen en reed een zeer verstandige stint. Hij werd op iets meer dan een seconde tweede achter de Team Kunimitsu Honda, en had een halve seconde voorsprong op de Eneos GR Supra van Kazuya Oshima en Kenta Yamashita die derde werd. Op minder dan drie seconden van de winnaars finishten Chiyo-Takaboshi als vierde.

“Ik probeerde de #19 WedsSport Supra in te halen bij de start, maar hij reed agressief.” aldus Bertrand Baguette. “Ik was sneller, maar ik kon geen mogelijkheid vinden om hem in te halen. Bij de herstart had ik veel pick-up op mijn banden. De #17 Honda zette me onder druk, maar ik wist mijn banden terug schoon te krijgen en kon opnieuw wat afstand nemen. Het was moeilijk, met heel wat druk dit weekend, maar uiteindelijk zijn we kampioen. Ik kan het amper geloven! Mijn teamgenoot verrichtte fantastisch werk. Ik ben enorm gelukkig!”

Bertrand Baguette en Kazuki Hiramine tellen in de eindstand met 70,5 punten er 4,5 meer dan het duo Chiyo-Takaboshi. Team Impul wordt geleid door Kazuyoshi Hoshino, een legendarische rijder en teammanager in het land van de Rijzende Zon.

De ARTA NSX met Hideki Mutoh en Iori Kimura won GT300. Ook in die klasse ging de titel naar Nissan, en dit met Kondo Racing en zijn rijders Kiyoto Fujinami en Joao Paulo de Oliveira.