Home > Circuit > In een notendop: Lamborghini Grand Finals – NLS – IMSA

In een notendop: Lamborghini Grand Finals – NLS – IMSA

  • Lamborghini Grand Finals – Pro en Pro-Am – Max Weering en Loris Spinelli (Bonaldi Motorsport) schreven de eerste wedstrijd voorbehouden voor Pro en Pro-Am op het circuit van Portimão op hun naam. Tijdens de openingsfase zagen we een mooie strijd tussen de van polepositie vertrokken Nelson Piquet Jr (ANSA Motorsports) en Loris Spinelli, waarbij de Italiaan na een twaalftal minuten de kop nam. Na de pitstops ging Weering aan de leiding voor Milan Teekens (Target Racing) en Piquet. Door een penalty werden Teekens en zijn teamgenoot Marzio Moretti bij de finish naar de derde plaats gezet en werd Piquet tweede. Amaury Bonduel startte als vijftiende maar moest opgeven.
  • Lamborghini Grand Finals – Am en Lamborghini Cup –  Andrzej Lewandowski (VSR) zegevierde bij race 1 zowel in het algemene klassement als in de Am-klasse. François en Benoît Semoulin (Semspeed) werden achttiende algemeen en tweede in de Lamborghini Cup-categorie.
  • NLS – Vandaag vond de laatste wedstrijd om de Nürburgring Langstrecken Serie plaats. Het werd opnieuw een dubbel voor Scherer Sport Team Phoenix. Kuba Giermaziak en Kim Luis Schramm wonnen met anderhalve minuut voorsprong op hun teamgenoten Vincent Kolb en Frank Stippler. De Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT3 van Christian Krognes en Sami-Matti Trogen kende tijdens de laatste pitstop een probleem bij het tanken en werd derde. Mühlner Motorsport voerde een groot deel van de wedstrijd de klasse “Cup 2” aan, en was ook in de top-10 algemeen te vinden, tot ze door een ongeval dienden op te geven. Maxime Dumarey en Jean Glorieux vielen met hun PROsport Aston Martin Vantage GT3 na een ongeval in de openingsronde uit.
  • IMSA – TDS Racing maakte zijn line-up voor het seizoen 2023 bekend. Steven Thomas, Mikkel Jensen en Scott Huffaker komen met een Oreca 07 van het Franse team in LMP2 uit.

(Foto: © Lamborghini Squadra Corse – Audi Sport – TDS Racing)