Home > Moto > MotoGP Valencia: eerste schermutselingen in vrije trainingen

MotoGP Valencia: eerste schermutselingen in vrije trainingen

In Valencia is de eindstrijd om de MotoGP en Moto2 titels begonnen. Het weekend kondigt zich boeiend aan met de titelpretendenten die elkaar alvast geen duimbreed toegeven.

Foto: © motogp.com

Het was Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) die in de ochtend het sterkste begon met de beste tijd in de eerste vrije sessie. Maar het duurde slechts enkele minuten voordat in de tweede sessie, in de namiddag, voor de tijden begonnen te vallen. In de gecombineerde tijdentabel moet Quartararo optornen tegen een overmacht. Voorlopig staat de snelste tijd op naam van Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team), voor Jorge Martin (Prima Pramac Racing) en Jack Miller (Ducati Lenovo Team), die er een complete Ducati top 3 van maakt. Marc Marquez (Repsol Honda Team) is voorlopig de stoorzender op de vierde plaats, want met Enea Bastianini (Gresini Racing) als vijfde, Johann Zarco (Prima Pramac Racing) als zesde en uiteindelijk . Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) zelf op de negende plaats, staan er liefst zes Ducati’s binnen de top 10… en dat kan straks zijn weerslag hebben op de titelstrijd. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) besloot deze vrijdag op de achtste plaats.

In Moto2 kaapte Pedro Acosta de beste tijd weg voor de neus van zijn Red Bull KTM Ajo teamgenoot en titelaspirant Augusto Fernandez. Maar dat is nog niet zo erg voor de Spanjaard want uitdager Ai Ogura (Idemitsu Team Honda Asia) kwam vandaag niet verder dan de elfde plaats. Onze landgenoot Barry Baltus herstelt nog van een enkelblessure en staat in Valencia niet aan de start.

In Moto3 beheerste Tatsuki Suzuki de debatten voor zijn Leopard Racing teamgenoot Dennis Foggia, en dat is belangrijk voor de strijd om het vice-kampioenschap. Nieuwbakken kampioen Izan Guevara (Valresa GASGAS Aspar Team) sluit aan op de derde plaats.

Morgen zijn er de resterende vrije trainingen en uiteraard, de kwalificatiesessies…