Home > Moto > MotoGP: deelnemerslijsten 2023

MotoGP: deelnemerslijsten 2023

Dit weekend valt het definitieve verdict in het MotoGP en Moto2 kampioenschap in de traditionele finale op Valencia. Ondertussen maakte de internationale federatie FIM de voorlopige deelnemerslijsten bekend voor seizoen 2023 met daarop, zoals reeds geweten, onze landgenoot Barry Baltus in een nieuwe Moto2 campagne.

Foto’s: ©motogp.com

Francesco “Pecco” Bagnaia kan op Valencia Ducati zijn nog maar tweede titel ooit in de koningsklasse bezorgen, een feit dat hem op slag onsterfelijk zou maken in Italië. Maar er blijft nog altijd de dreiging van Fabio Quartararo en Yamaha, al hebben die de cijfers wat tegen zich. De Fransman moet winnen en hopen dat Bagnaia niet meer dan drie punten verzamelt.

In Moto2 is er trouwens nog een spannenede strijd om de titel gaande. Augusto Fernandez (Red Bull KTM) heeft er de beste kansen. Rivaal Ai Ogura (Idemitsu Honda Asia) moet winnen op Valencia en dan erop rekenen dat Fernandez buiten het podium valt.

De voorlopige deelnemerslijsten voor 2023 waren al voor een groot deel gevuld en dus noteren we weinig verrassingen. Augusto Fernandez wordt de enige debutant in MotoGP bij het nieuwe GasGas team, die Suzuki vervangen. In Moto2 blijft onze landgenoot Barry Baltus (foto) trouw aan RW Racing GP. Hij krijgt als teamgenoot de Nederlander Zonta Van der Goorbergh. U kan de lijsten hieronder in detail bekijken…