Home > Moto > MotoGP Valencia: Ducati overmacht moet Quartararo van de titel houden

MotoGP Valencia: Ducati overmacht moet Quartararo van de titel houden

Voor Fabio Quartararo is de zaak duidelijk. Hij moet morgen winnen en dan hopen dat de zaken verkeerd gaan voor rivaal Francesco Bagnaia. De kwalificatiesessies brachten noch vis, noch vlees voor de beide titelrivalen, en dat scenario is voorlopig in het voordeel van “Pecco” Bagnaia.

Foto: © motogp.com

Het werden Jorge Martin (Prima Pramac Racing Ducati), een zoals immer gemotiveerde Marc Marquez (Repsol Team Honda) en fabrieksrijder Jack Miller (Lenovo Team Ducati) die morgen de eerste startrij zullen delen. En net daarbuiten, op de vierde plaats, vinden we Fabio Quartararo
en de Monster Energy Yamaha.

Op zich lijkt dat een goede zaak maar de Fransman ziet voor hem drie rijders starten die hem het podium kunnen ontzeggen, en naast hem staat een Alex Rins, afkomstig uit de Q1, die met de Ecstar Suzuki weeral in goede doen is en zich verder zal willen bewijzen. Francesco Bagnaia staat met de andere Lenovo Ducati op een achtste plaats en voor de Italiaan is deze situatie op dit moment een garantie voor de titel. Maar morgen volgt er nog een beladen race, waarin niets zeker is tot de finish!

In Moto2 gaat de titelstrijd ook nog even door. Maar het was wel Alonso Lopez die de pole wegsnoepte voor de Red Bull KTM machine van Perdro Acosta en Augusto Fernandez. Voor Fernandez is dat alles geen probleem want titelconcurrent zal zich vanaf de vijfde plaats moeten naar voren vechten. De Japanner moet immers winnen en dan moet Fernandez buiten het podium eindigen.

De nieuwbakken kampioen Izan Guevara (Valresa GASGAS Aspar Team)bevestigde zijn titel met de laatste pole van dit seizoen. Achter hem mag de rest vechten om de titel van vicekampioen en met Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech3) op de tweede startplaats zijn de zaken voorlopig goedgezind aan Sergio Garcia (Valresa GASGAS Aspar Team).