Home > Rallycross > DIVERS > WK Rallycross: Viktor Vranckx op een zucht van de titel in RX2e

WK Rallycross: Viktor Vranckx op een zucht van de titel in RX2e

Volgend weekend wordt in Barcelona op het Circuit de Catalunya het voorlaatste weekend afgewerkt voor het FIA Wereldkampioenschap rallycross. Verder is er ook de vijfde en afsluitende wedstrijd voor RX2e.

foto copyright Johan Dingenen

In RX2e leidt onze jonge landgenoot Viktor Vranckx. Begeleid door de kampioen in RX2e van vorig jaar, Guillaume De Ridder, werkte Vranckx een tot dusver knap seizoen af met alvast twee overwinningen en een tweede plek in eigen land in Spa. Dat zorgt ervoor dat Viktor als leider naar Barcelona afreist met een voorsprong van veertien punten op de Zweed Isak Sjökvist. Zo is de titel binnen handbereik. Mathematisch is het nog niet helemaal zeker aangezien in Barcelona elf rijders aan de start worden verwacht. De winnaar van een manche krijgt immers twintig punten, de elfde vijf. Vranckx verwerft wèl zekerheid als hij op zijn minst de halve finale weet te bereiken.
Vranckx krijgt met de Duitse ex F1-rijder Nick Heidfeld en de Spanjaard Carlos Checa, voormalig MotoGP-rijder, naast de reguliere rijders enkele andere interessante namen als tegenstanders daar op het Circuit de Catalunya.

In het wereldkampioenschap wordt net als in België, Portugal en Letland een double header afgewerkt. Het worden de achtste en negende manche van het seizoen. Hier is het de Zweed Johan Kristoffersson die de titel bijna op zak heeft. Kristoffersson heeft een voorsprong van 41 punen op zijn landgenoot Kevin Hansen. Er zijn nog slechts drie wedstrijden af te werken, want vandaag raakte bekend dat tijdens het weekend van 12 en 13 november geen double header wordt afgewerkt, maar slechts één wedstrijd.

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium