Home > F1 > In een notendop: nieuws uit de F1

In een notendop: nieuws uit de F1

  • Overlijden – De medeoprichter van het drankenimperium Red Bull, Dietrich Mateschitz, is overleden. De Oostenrijker overleed op 78-jarige leeftijd na een slepende ziekte. Mateschitz is uiteraard ook de man die aan de basis ligt van de F1-teams van Red Bull en Alpha Tauri. (Foto: © F1)
  • Vrije training – Max Verstappen (Red Bull) zette de snelste tijd neer in de derde vrije training van de Grote Prijs F1 van de Verenigde Staten. Charles Leclerc (Ferrari) volgde op drie tienden, zijn ploegmaat Carlos Sainz eindigde als derde.
  • Williams – Jost Capito, de teambaas bij Williams, kondigde vandaag aan dat de Amerikaan Logan Sargeant vanaf volgende seizoen voor de Britse renstal zal rijden. De Amerikaanse coureur werkte gisteren nog de eerste vrije training af in een Williams-bolide. Om de overstap te kunnen maken moet Sargeant genoeg punten op zijn Super License bemachtigen. De Amerikaan kan aan die voorwaarde voldoen door in de top vijf te eindigen in het Formule 2-kampioenschap. Momenteel staat hij derde met nog een race te gaan in Abu Dhabi.