Home > WRC > WRC en ERC Spanje: stand van zaken in andere competities

WRC en ERC Spanje: stand van zaken in andere competities

In Spanje is er uiteraard meer dan de WRC-competitie. Want niet alleen is er de wedstrijd in WRC2, ook het ERC werkt er zijn slotmanche af, een finale die vandaag eindigt.

Gregoire Munster is onze enige vertegenwoordiger in WRC2 en de man uit Verviers, met naast hem Louis Louka, werkte een degelijke eerste dag af, aan het stuur van de Hyundai I20 WRC2. “We maakten geen fouten vandaag en dat was het belangrijkste, want de omstandigheden waren echt lastig. We hebben nog steeds moeite om de auto te laten draaien, maar dat proberen we vannacht op te lossen”, vertelde de jonge rijder na afloop van de dag.

Het Belgische duo staat nu negende in het klassement van WRC2, waar Teemu Suninen (Hyundai) de debatten leidt, voor Nikolay Gryazin (Skoda) en Yohan Rossel (Citroën). In het junior-klassement leidt Gryazin en Munster is vierde.

Ook Jourdan Serderidis en Fred Miclotte (Ford) reden een probleemloze openingsdag, maar dan in hun private WRC1 Ford Puma WRC.

Yoann Bonato (Citroën) is dan weer op weg naar zijn eerste overwinning in het FIA ERC, nadat hij vrijdag tijdens de openingsetappe van de RallyRACC Catalunya-Costa Daurada de betere was in een spannend duel met de Europese kampioen en thuisrijder Efrén Llarena in zijn Skoda. Met nog zes proeven te gaan bedraagt het verschil 18 seconden.