Home > #Hoofdnieuws > WRC Spanje: Toyota leidt met Ogier en Rovanperä

WRC Spanje: Toyota leidt met Ogier en Rovanperä

In Spanje heeft Toyota tijdens de namiddaglus van de eerste dag de macht gegrepen. Sébastien Ogier won de opener van de namiddag, Kalle Rovaperä nam de twee volgende proeven voor zijn rekening en de slotproef was weer voor de Franse meervoudige wereldkampioen. De man uit Gap leidt dan ook met 4,8 seconden bonus op de nieuwe Finse wereldkampioen en Thierry Neuville kijkt al tegen een achterstand van 12,5 seconden aan.  

Foto: © Toyota

In de tussenstand van de voorlaatste WRC-manche van het seizoen leidt Ogier dus, voor Rovanperä en Neuville, terwijl de rest van het veld eigenlijk al uitgeteld is, mogelijk op uitzondering van Ott Tänak, die vierde is op 20 seconden, maar wel met het hybridesysteem van zijn Hyundai worstelt. Onder meer Dani Sordo (Hyundai), Elfyn Evans (Toyota) en Craig Breen (Ford) volgen daarachter, maar al op meer dan 50 seconden tot een minuut! Opvallend was de reeks van lekke Pirelli-banden, het Italiaanse merk heeft blijkbaar niet alleen in F1 een probleem.

Thierry Neuville en Hyundai verslikten zich in de weersvoorspelling, regen die echter veel minder een rol speelde dan voorzien. “Ik heb er geen geweldige namiddag opzitten, we konden niet echt tot het maximum van de wagen gaan. De wagen schoof meer dan ons lief was en de keuze voor gekruiste banden was duidelijk niet ideaal.”  

Morgen, zaterdag, staan er bijna 100 kilometer tegen de chrono op het menu, verdeeld over twee lussen van drie proeven en een showproef, net voor 19u00, in de straten van Salou.