Home > #Hoofdnieuws > WRC Spanje: Ogier oppermachtig, mooie strijd Rovanperä versus Neuville voor de tweede plaats

WRC Spanje: Ogier oppermachtig, mooie strijd Rovanperä versus Neuville voor de tweede plaats

In Spanje is er nog heel weinig gebeurd in de voorlaatste WRC-manche van het seizoen. Sébastien Ogier was in zijn Toyota Yaris WRC de snelste van de namiddag en vergrootte zijn voorsprong op de dichtste achtervolgers Kalle Rovanperä (Toyota) en Thierry Neuville (Hyundai) nog aanzienlijk, terwijl de nummers twee en drie door slechts vier tienden worden gescheiden. Achter het podium zijn de verschillen ook aanzienlijk, wat de spanning in de wedstrijd eigenlijk quasi helemaal wegneemt.

Na de crash van Gus Greensmith in zijn Ford Puma net voor de middag, gebeurde er op de snelle en droge asfaltwegen in Catalonië eigenlijk niets meer, los van de relatief slechte laatste proef van de wereldkampioen Kalle Rovanperä. Daardoor volgt de Fin nu al op 21,1 seconden van zijn Franse teamgenoot en Thierry Neuville telt 21,5 seconden achterstand. Beide rijders strijden voor het zilver in Spanje.

Hyundai heeft ook de plaatsen vier en vijf in handen, met Ott Tänak (+37,4) en Dani Sordo (+1min10). Sordo won overigens de laatste KP, de twee andere proeven waren voor Sébastien Ogier. Elfyn Evans (Toyota) en Craig Breen (Ford) strijden nog om plaats zes, met Takamoto Katsuta (Toyota) en het Ford-duo Fourmaux-Loubet op de plaatsen acht, negen en tien. Teemu Suninen (Hyundai) leidt in WRC2.

Vanavond is er nog een showproef van 2,15 kilometer in Salou en morgen staan er nog vier proeven goed voor 56 kilometer op de agenda.