Home > #Hoofdnieuws > GT en uithouding: Dries Vanthoor naar BMW

GT en uithouding: Dries Vanthoor naar BMW

De Belgen doen het al jaren goed in de GT-racerij en dat zien we ook in de transferbewegingen naar komend seizoen toe. Zo heeft Dries Vanthoor bij BMW getekend, een merk dat uiteraard met het Belgische WRT zal werken en waar we nog een nieuwe Belgische topper mogen verwachten.

De Limburger Dries Vanthoor won met WRT en Audi driemaal opeenvolgende de GT World Sprint Europe en was met Audi in de afgelopen vijf seizoenen ook tweemaal succesvol in de 24 Uur van de Nürburgring. Vanthoor wordt beschouwd als één van de snelste rijders van het GT-peloton, met recent ook een polepositie in de LM GTE-klasse in Le Mans en uiteraard ook een zege in de 24 Uur van Zolder met de nieuwe Audi R8 GT2.

De samenwerking van WRT met BMW Motorsport opent heel nieuwe deuren en we zagen de afgelopen weken al de komst van onder meer Robin Frijns en René Rast. Uiteraard heeft het succes van BMW niet alleen met de nieuwe BMW M4 GT3 te maken, maar ook met het feit dat BMW vanaf 2024 een programma in FIA WEC en Le Mans heeft, met de nieuwe LMDh uiteraard. In de VS start BMW al in 2023 met de nieuwe wagen.

Nu zet dus ook Dries Vanthoor de stap naar BMW en hij maakte al kennis met zijn nieuwe GT3 in Barcelona. Het is niet uitgesloten dat Vanthoor een andere, succesvolle landgenoot naast zich krijgt.