Home > #Hoofdnieuws > GT en uithouding: Iron Lynx en Iron Dames met Lamborghini en tijdelijk ook Porsche?

GT en uithouding: Iron Lynx en Iron Dames met Lamborghini en tijdelijk ook Porsche?

Iron Lynx en Iron Dames zouden in 2023 Ferrari voor Lamborghini inruilen, met een eenjarig, parallel programma met Porsche, dat vernam Autosportwereld.be uit diverse bronnen. Sarah Bovy heeft afgelopen maandag in Portimao al met de Porsche 911 RSR getest.

Het verhaal van Iron Lynx en Iron Dames lijkt een beetje op dat van WRT. Het team bereidt zich voor om vanaf 2024 met Lamborghini in LMDh samen te werken en dat maakt de band met Ferrari, het merk waarmee het team tot dusver zijn successen behaalde, moeilijk. Er is echter één bémol, met name Lamborghini beschikt niet over een LM GTE, de wagens waarmee in 2023 wel nog in ELMS, FIA WEC en uiteraard Le Mans wordt gereden, alvorens in 2024 GT3 overal de norm wordt. Ondertussen lijkt er een tussenoplossing gevonden, met name een samenwerking met Porsche voor het overgangsjaar en die oplossing werd maandag al concreet tijdens testen in Portugal, testen waaraan ook Sarah Bovy deelnam.

Dat zou willen zeggen dat de Iron Dames in 2023 de roze Ferrari voor een even roze Porsche zullen inruilen, met achter het stuur hopen wij, ook Sarah Bovy.