Home > #Hoofdnieuws > GT2 European Series Le Castellet: Nicolas Saelens en Stienes Longin kampioen!

GT2 European Series Le Castellet: Nicolas Saelens en Stienes Longin kampioen!

Nicolas Saelens en Stienes Longin hebben op Circuit Paul Ricard in Le Castellet de kers op de taart gezet. Ze wonnen met hun PK Carsport Audi R8 LMS GT2 beide wedstrijden en dat was voldoende om Stefan Rosina te verslaan in de strijd om de titel. Zowel Rosina-Sladecka (True Racing – KTM) als het PK Carsport-duo Bert Longin en Peter Guelinckx vielen bij de laatste wedstrijd van het seizoen uit.

(Foto: © SRO)

Anders Fjordbach (Brabham) behield de leiding na de start en tussen titelpretendenten Stefan Rosina en Stienes Longin ontstond een mooie strijd om positie twee. Longin slaagde er uiteindelijk in om de Slovaak te passeren. Na de pitstops lag Nicolas Saelens aan de leiding terwijl Sladecka, die al vroeger Rosina afloste, vijfde was. De wagens van Filip Sladecka en Aurelijus Rusteika raakten elkaar, wat tot een opgave voor de KTM-rijder leidde. Op tien minuten van het einde ging Kevin Weeda met zijn Brabham rond en Peter Guelinckx kon hem niet meer ontwijken. Het betekende het einde van de wedstrijd voor beide deelnemers en de safety car kwam tot het vallen van de finishvlag op de baan.

Gilles Vannelet (Reiter Engineering – KTM) werd in bij deze laatste race tweede, gevolgd door Henri en Maxime Hassid (LP Racing – Audi) op de derde plaats.